A DRÄXLMAIER vállalat támogatja a szatmári fiatalok kezdeményezéseit
Utoljára módositva: 2018-10-31 10:04:55

A jól képzett fiatalok egy olyan generációja, amely megfelelőképpen tudja kamatoztatni képességeit, biztosítja annak a közösségnek a fejlődését, amelyikben tevékenykedik. A DRÄXLMAIER vállalat hisz a fiatalok generációinak jövőt befolyásoló képességében, ezért támogatja a YouthBank programot, amely egy olyan európai polgári projekt, amely a fiatalok mozgósítását célozza meg, fejleszti a civil szellemiséget, és legfőképp a know-how és a gyakorlati tapasztalatok átadására, valamint a különböző civil projektek tervezésére és kivitelezésére irányul.

DRÄXLMAIER — A szatmári közösség támogatója

Három évvel ezelőtt, amikor a SamStudia Egyesületet képviselő fiatalok bemutatták a YouthBank Szatmárnémetiben való elindításának ötletét, a DRÄXLMAIER vállalat csatlakozott a program támogatásához.

„Az, hogy legyenek okos, jól felkészült fiatalok, akik képesek szembenézni a kihívásokkal, és képesek hozzájárulni annak a közösségnek a jövőjéhez, amelyben élnek, minden közösség számára elengedhetetlen. Nemcsak jó minőségű oktatásra van szükségük, hanem olyan lehetőségekre is, amelyek által fejleszthetik a gyakorlati képességeiket, és megérthetik a csapatmunka fontosságát. A YouthBank program biztosítja számukra ezt a lehetőséget, a közösségnek pedig alkalmat ad arra, hogy érdekes, inspirált akciókban vegyen részt az ifjú önkéntesek szervezésében” — mondja Cadar Gyula, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat vezérigazgatója.

 

A YouthBank programnak több fázisa van. Az iskolai év kezdetekor diákokból álló önkéntes csapatok alakulnak. Három hónapon keresztül ingyenesen vehetnek részt képzéseken, amelyeket a program szeniorjai és szakképzett trénerek tartanak. Ebben az időszakban a csapatok megerősödnek, és elkezdik megérteni azt a hozzáadott értéket, amelyet a csapatmunka ad az egyéni erőfeszítéssel szemben. A forrásteremtés valószínűleg az egyik legfontosabb szakasza ennek a programnak, nem annyira a sikeresen bevonzott tőke, mint inkább a folyamatban a diákok által begyűjtött gyakorlati tapasztalat és a próbára tett képességek szempontjából. A potenciális finanszírozókkal való közvetlen tárgyalás által az önkéntesek megtanulják alátámasztani az érvelésüket tekintélyes tárgyalópartnerekkel szemben, valamint képesek lesznek megtartani az egyenlőségi viszonyra alapuló tárgyalási pozíciójukat.

A szponzorálások mellett az önkéntesek különböző programok szervezésével és crowdfunding akciókkal is igyekeznek forrásokat szerezni a YouthBank program keretein belül. Ezekben az akciókban gyakorlatba ültethetik azt az elméleti tudást, amelyet a tréning időszakában sajátítottak el, megtapasztalva, hogy a megfelelő gyakorlat segít a projekt sikeres megvalósításában. Krízishelyzeteket kezelnek, megerősödnek csapatként, felfedezik a határaikat, megfigyelik a civil összefogás értékét úgy a közösség, mint az egyén javára. A legfontosabb talán az, hogy az első projekt gyakorlatba ültetésével önbizalmat szereznek, és képesek lesznek saját kezdeményezéseik gyakorlatba ültetésére is. Megértik, hogy megfelelő felkészülés mellett valóra válthatják az elképzeléseiket.

 

A fiatal önkéntesek a jövő motorjai

„A YouthBank programban eltöltött két év alatt rengeteg dolgot tanultam. A különböző szervezési tevékenységek mellett — jegyzőkönyv, mindenféle dokumentumok, projektfájlok stb., dolgok, amikről azelőtt aligha hallottam — megtanultam, hogyan kell üzletemberekkel beszélni, hogy kell megírni, lebonyolítani és értékelni egy pályázatot, megtanultam minden egyes banit értékelni, és nagyon örültem, hogy aztán ezt fel is használhattam arra, hogy életet adjak a szatmári középiskolások ötleteinek. Nem hiszem, hogy volt valaha nagyobb elégtételben részem, mint amit egy sikeresen lebonyolított projekt adhat, mikor tudod, hogy valami pluszt adtál a közösségnek” — meséli Teodora Curtean, a YouthBank önkéntese.

„A YouthBank nem csak egy csapat klassz fiatal, akik emberileg is fejlődnek egy-egy sikeres projekt által. A YouthBank csapatának motiváló ereje van a középiskolások számára nyújtott projektfinanszírozási lehetőségeken keresztül. Így évről évre nemcsak erőforrásokat, hanem ismereteket, tapasztalatokat is átadnak a versenyben részt vevő csapatok, ami exponenciálisán növeli a képzési program kedvezményezettjeinek számát, amelyet büszkén koordinálok immár második mandátumomban is. Nagyra értékeljük a DRÄXLMAIER vállalattal való hosszú távú partnerkapcsolatot és a támogatását, amely nagyfokú nyitottságról ad tanúbizonyságot a fiatalok helyi közösségre gyakorolt hatását illetően” — teszi hozzá Darian Ienăşoiu, a YouthBank szatmári koordinátora.

 

A DRÄXLMAIER Group nemzetközi színvonalú autóalkatrészeket gyártó vállalat, amelynek központja Németországban található. Világszerte 20 országban több mint 60 telephellyel rendelkezik. A vállalatnak jelenleg megközelítőleg 70 000 alkalmazottja van világszerte. Munkájának és innovációs készségének köszönhetően a DRÄXLMAIER Group a prémium kategóriájú autók tekintetében vezető helyet tölt be a technológiák területén.

A DRÄXLMAIER Group, a kliensspecifikus kábelezés feltalálója, szabadalmakat jegyez a konvencionális és alternatív vezetési technológiák, valamint az elektromos és az elektronikai alkatrészek területén egyaránt. Ezek között találhatóak a kábelezési rendszerek és a magasfeszültségű akkumulátorok is. A DRÄXLMAIER Group piacvezető a prémium kategóriájú autók beltereinek kialakításában, központi konzolokat, műszerfalakat és ajtókat gyárt. 2017-ben a DRÄXLMAIER Group 4,1 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

Romániában az első gyár 1993-ban nyitotta meg kapuit Piteşti-en. Ezután következtek a szatmárnémeti, temesvári, vajdahunyadi és brassói gyárak — így Románia a cégcsoport egyik legjelentősebb fejlesztési és gyártási központjává vált több mint 15 000 alkalmazottal.

A vállalat kliensei között megtalálható az Audi, a BMW, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Mercedes-Benz, a MINI, a Porsche és a Volkswagen, valamint egyes kaliforniai innovatív autógyártók.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...