A DRÄXLMAIER vállalat támogatja a szatmári sport jövőjét
Utoljára módositva: 2018-10-18 08:49:56

Szatmár a sporttehetségek kimeríthetetlen forrása. Ezért a DRÄXLMAIER vállalat úgy döntött, hogy támogatja a szatmári kosárlabdajátékos-nevelő programot, és igyekszik biztosítani a kis tehetségeknek a fejlődés lehetőségét, valamint hogy idővel elérhessék csúcsformájukat.

 

A fiúk készen állnak a játékra

A DRÄXLMAIER vállalat a helyi közösség partnereként támogatja a különböző tevékenységi területeket fejlesztő projekteket, többek között a sportprogramokat is.

 

A régió partnere

A Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER és a Magicball Academy partnersége egyidős a 2016-ban indított, a szatmári kosárlabdasport fellendítését szolgáló programmal. A vállalat anyagi hozzájárulása fontos támogatást jelent a program fejlesztésében. Ahhoz, hogy az indulás erőteljes lehessen, és a gyerekek megfelelő körülmények között edzhessenek, a vállalat támogatta a szükséges edzőfelszerelések — medicinlabdák, ugrókötelek, kosárlabdák stb. — és a gyerekek versenyruházatának a beszerzését. Az edzések a Magicball Academy partneriskoláinak a sporttermeiben zajlanak. Kétévnyi aktív tevékenység és intenzív edzések után a programban részt vevő 6–11 éves kis sportolók létszáma, akik rendszeresen járnak a Szatmárnémetiben és Nagykárolyban zajló edzésekre, 470-re emelkedett.

A játék jó móka

„Ez az akadémia a kezdetektől fogva bátor vállalkozásnak bizonyult. A sportnak nagy jelentősége van egy közösség életében, úgy a felnőttek, mint a gyerekek szempontjából. A harmonikus fejlődés és a fizikai erőnlét mellett a kis sportolók megtanulják, hogyan legyenek szervezettek, nyitottak és együttműködőképesek, és nem utolsósorban, hogy tiszteljék a szabályokat, és a fair play szellemében játsszanak. Ezeknek a céloknak az elérése számos előnyt hoz a közösség számára is, épp ezért a DRÄXLMAIER vállalatnál úgy döntöttünk, hogy már a kezdetektől támogatni akarjuk ennek az akadémiának a működését” — mondja Cadar Gyula, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat vezérigazgatója.

 

A fiatal tehetségek a vállalat figyelmében

A Magicball Academy célja a régió ifjú tehetségeinek felkarolása és sportteljesítményük fejlesztése, hogy idővel a nemzeti ifjúsági ligában szerepelhessenek. Az eltelt két évben fontos lépések történtek ebbe az irányba. „A DRÄXLMAIER vállalat támogatásával idén másodszor is részt vehettünk a Mangaliában évente megrendezésre kerülő Baby – Minibaschet bajnokságon. 60 gyerekkel indultunk, és jó eredményeket értünk el. Nagy örömünkre szolgál, hogy a tehetségeknek van lehetőségük kiemelkedni. Bizonyíték erre, hogy van öt olyan U13 kategóriás játékosunk (a 13 év alatti gyerekek kategóriája), akik több nagy múltú sportklub figyelmét is felkeltették az országban. A szeptemberi hónappal kezdődően egy fiúcsapattal részt veszünk az U13-as Nemzeti Bajnokságban, és reméljük, hogy egy év múlva feljebb léphetünk majd velük az U14-es kategóriába, és újabb U13-as csapatot indíthatunk el. A gyerekek teljesítményét nagyszerűen tudjuk tesztelni azokon a minibajnokságokon, amelyeken év közben részt veszünk. Ilyen volt például a DRÄXLMAIER – Magicball Kupa amelyet idén tavasszal rendeztünk kolozsvári és máramarosi csapatok részvételével” — számolt be Feleki Zsolt, a Magicball Academy elnöke.

A lányok figyelik az ellenfél felkészülését

Ennek a programnak köszönhetően a DRÄXLMAIER vállalat alkalmazottainak gyerekei is felfedezhették ezt a sportot. A kicsik örülnek a lehetőségnek, a szülők pedig biztosak lehetnek abban, hogy a gyerekek egy olyan, szakértők által vezetett programban vesznek részt, amelyben segítik a fejlődésüket. „Örülök, hogy a fiaimnak lehetőségük van részt venni az edzéseken, mert a mozgás nagyon jót tesz az egészségnek és a fejlődésüknek. A kosárlabda egy olyan sport, amelyik egyaránt segíti a fizikai és a szellemi fejlődésüket, megtanulják, hogy az eredmények mögött mindig sok csapatmunka van. Ugyanakkor nagyszerűen érzik magukat az edzéseken, és sok barátságot kötnek a csapattársaikkal. A kosárlabda egy szép sport. Büszkék vagyunk rá, hogy beírathattuk a gyerekeket ebbe a programba” — meséli Simona, a DRÄXLMAIER vállalt alkalmazottja, Edwin (11 éves) és Eric (9 éves) édesanyaja. A fiúk az Octavian Goga iskolába járnak edzeni.

A program minden kosárlabda iránt érdeklődő gyerek számára nyitott. Az érdeklődők a beiratkozáshoz felvehetik a kapcsolatot a Magicball Academy munkatársaival. A részvétel egy szimbolikus havi hozzájárulást feltételez, de a szerény anyagi körülményekkel rendelkező családok gyerekei ez alól is mentesülnek.

 

A DRÄXLMAIER Group nemzetközi színvonalú autóalkatrészeket gyártó vállalat, amelynek központja Németországban található. Világszerte 20 országban több mint 60 telephellyel rendelkezik. A vállalatnak jelenleg megközelítőleg 70 000 alkalmazottja van világszerte. Munkájának és innovációs készségének köszönhetően a DRÄXLMAIER Group a prémium kategóriájú autók tekintetében vezető helyet tölt be a technológiák területén.

A DRÄXLMAIER Group, a kliensspecifikus kábelezés feltalálója szabadalmakat jegyez a konvencionális és alternatív vezetési technológiák, valamint az elektromos és az elektronikai alkatrészek területén egyaránt. Ezek között találhatóak a kábelezési rendszerek és a magasfeszültségű akkumulátorok is. A DRÄXLMAIER Group piacvezető a prémium kategóriájú autók beltereinek kialakításában, központi konzolokat, műszerfalakat és ajtókat gyárt. A DRÄXLMAIER Group 2017-ben 4,1 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

Romániában az első gyár 1993-ban nyitotta meg kapuit Piteşti-en. Ezután következtek a szatmárnémeti, temesvári, vajdahunyadi és brassói gyárak — így Románia a cégcsoport egyik legjelentősebb fejlesztési és gyártási központjává vált több mint 15 000 alkalmazottal.

A vállalat kliensei között megtalálható az Audi, a BMW, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Mercedes-Benz, a MINI, a Porsche és a Volkswagen, valamint egyes kaliforniai innovatív autógyártók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...