A felháborodott lakosok a prefektustól várnak megoldást
Utoljára módositva: 2015-08-12 11:38:40

A Szatmár Megyei Kormányhivatalban hétről hétre szerveznek meghallgatásokat. A tegnap délelőtt folyamán dr. Eugeniu Avram prefektus és Cosmin Mihai Dorle jogtanácsos fogadta a panaszosokat.

A lakótársulás képviselői a fogadóórán

Többek között egy szatmárnémeti lakótársulás képviselőit, akik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal energetikai osztályának munkatársaira panaszkodtak. Mint a társulás adminisztrátora elmondta, hét éve várnak arra, hogy a tömbházukat hőszigeteljék. Ehhez letették a dokumentációt a szatmárnémeti önkormányzat energetikai osztályán, és 2009-ben bankszámlát nyitottak, ahova az érintett családok befizetik a rájuk eső önrészt. Azért döntöttek e megoldás mellett, hogy ne egy összegben kelljen kifizetni a 20%-os önrészt. Elmondták, nagyon jó kezdeményezésnek tartották a hőszigetelési programot. Mint megtudtuk, a lakók 80%-a nyugdíjas, s ennek ellenére is vállalták azt, hogy belevágnak a nagy volumenű átalakításba. Ám attól a naptól kezdődően, mikor benyújtották a dokumentációt az illetékes osztályra, nem történt semmi említésre méltó az ügyükben. Hiába érdeklődtek az önkormányzatnál, érdemleges választ nem kaptak a panaszosok. A tegnapi találkozón jelen volt az energetikai osztály egyik képviselője is. Mint a témával kapcsolatban elmondta, sikerült a szóban forgó tömbház — és további 14 — rehabilitációjára pénzt szerezzen a szatmárnémeti önkormányzat. Licitre írták ki a kivitelezést. Úgy is lehetne mondani, hogy az utolsó száz méternél tart az ügy. A prefektus megígérte, hogy ellenőrizni fogják az ügy részleteit.

 

Erdő- és szántó-visszaigénylés

 

Egy németországi illetőségű férfi Hadadon visszaigényelt erdeje és szántóföldje ügyében kereste igazát a kormánybiztosnál. A panaszos elmondása szerint 2002-ben, amikor kérelmet fogalmazott meg és adott le az illetékes önkormányzatnál, az egykor elkobzott területeit kellett volna visszakapnia. Az azóta eltelt időben viszont kimérték a vita tárgyát képező részeket. Az üggyel kapcsolatban Cosmin Mihai Dorle jogtanácsos elmondta: azokból a területekből, amelyek még rendelkezésre állnak, a hadadi önkormányzat felajánl majd parcellákat azért, hogy megoldódjon az ügy. Ha ezzel a megoldással nem ért egyet a panaszos, egy újabb területre is javaslatot tesznek, s e két ajánlatból kell majd kiválasztania a számára legmegfelelőbbet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...