A Feltámadás hatása Péter életében. És a tiedben?
Utoljára módositva: 2014-04-18 17:10:06

Nagyhéten egy botladozó hívő embert látunk Péter személyében. Van hite, de az meginog. Fogadkozott, hogy ő kész meghalni is Jézusért, de nem ezt tette. Elaludt imádkozás közben, sőt levágta a főpap szolgájának fülét nagy dühében. Nem tudott gyógyítani, mint Jézus — ő csak ütött-vágott. Messziről követte Jézust, nem ragaszkodott Hozzá. Képes volt hazudni, szitkozódni és megtagadni Őt. Nem mondott igazat, elvegyült a tömegben, hogy ne ismerjék fel és úgy viselkedett, mintha soha nem ismerte volna Őt.

És mi? Szerintem ugyanígy. Beszélünk sokat, ígéreteket teszünk Istennek és embereknek, de sajnos sokszor nem teljesítjük azokat. Az imádság helyett alszunk, Isten házába sem megyünk el, sokszor vágunk szavainkkal, tekintetünkkel ölni tudnánk. Beszédünk sem mindig igaz, sokszor kétértelmű, sikamlós. Péter megbánta hűtlenségét és keservesen sírt. Ez az igazi megoldás: megbánni a bűnt, megsiratni azt, szakítani vele. Ha a te szívedet is probléma vagy bánat nyomja, mondd el Jézusnak ezen az ünnepen!

A feltámadás reggelén egy bizonytalan hitű ember áll előttünk. Van bűnbánat szívében és bűneire bocsánat, de nincs békessége. Ott van a tanítványokkal és fél. Bezárkóznak. Ahogy az asszonyok hozzák a hírt, hogy Jézus nincs a sírban, Péter elindul, hogy lássa mi történt. Személyesen akart meggyőződni mindenről! A békesség a meggyőződés útján jön hozzánk. Tegyük mi is ezt. Induljunk el ezen az ünnepen, hogy lélekben találkozzunk Jézussal, győződjünk meg személyesen, hogy Ő törődik velünk. A másik jó dolog ilyenkor, hogy legyünk a hittestvéreinkkel. Miután a sírtól megjött, Péter elment a tanítványokhoz és velük volt. Ide jött el Jézus és békességet adott nekik. Ezen az ünnepen menj oda, ahol a hívők vannak, ahol imádkoznak, énekelnek és Jézust ünneplik. Ha máshol van az ember, akkor nem kap az Isten békésségéből.

Péternek van békessége most már, de mit tesz vele? Mi lesz élete célja? Elmegy halászni, pedig nem erre kapott megbízatást. Mindig céltalan az életünk, ha nem Jézus utasításai szerint járunk el. Péterék egész éjjel hiába halásztak, mert ez történik, ha nem engedelmeskedünk Krisztusnak: kínlódunk, kimerülünk, bosszankodunk és haragszunk. De Jézus eljött hozzájuk, megállt a parton és beszélt velük, utasította őket, ők pedig engedelmeskedtek. Sok halat fogtak! Az áldásban Péter felismerte a feltámadt Krisztust és alig várta, hogy vele lehessen! Elfogadta az ebédet Jézustól, Aki ezt kérdezte tőle: „szeretsz-e engem?”. Péter őszintén elmondja bűnét, bukását és beismeri, hogy ő igyekszik és akarja Jézust szeretni, de önerőből nem megy. Nem fogadkozik már, hanem alázatosan, örömmel elfogadja Jézus utasításait és buzgón szolgál Istennek (lásd az Apostolok Cselekedeteiről írott könyvet).

Ebből a beszélgetésből reménységet és erőt kapott az új életre! Van már életcélja, tudja, mit kell tennie! Fogadd el te is az újjászületés ajándékát, amit Jézus ad! Ez a feltámadás ereje: „…újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által.” (1Péter 1:3)

Tapasztald meg te is a feltámadás hatását éltedben.

Áldott ünneplést kívánunk!

Szűcs Sándor

baptista lelkipásztor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...