A Ferrari hivatalosan is megerősítette Vettel érkezését! Raikkönen marad, Alonso távozik
Utoljára módositva: 2014-11-20 13:08:23

Eljött a pillanat, amikor a Scuderia Ferrari hivatalosan is bejelentette Sebastian Vettel szerződtetését Maranellóban, aki 2015-től a legendás olasz istálló színeiben fog versenyezni a Forma-1-ben. A német három évre írt alá. Alonso pedig minden bizonnyal visszatér a McLarenhez, amit december hónapban erősíthetnek meg Wokingban.

Fernando Alonso: „Ez a nap nem könnyű számomra, mert az utazásom a Ferrarival a végéhez érkezik. Ez egy nehéz, de jól átgondolt döntés volt az elejétől a végig. A Ferrari iránt érzett szeretetem jelentette a fő szempontot. Mindig is szerencsésnek érezhettem magam, hogy saját magam dönthettem a jövőmről és ez a lehetőségem most is megvolt. (…) Köszönetet kell mondanom a csapatnak, amiért megértette a helyzetemet. 5 év után itt hagyom a Ferrarit, amivel szakmailag életem legmagasabb szintjét érhettem el, miközben jelentős kihívásokat teljesítettem és új határokat értem el. Ezzel együtt azt is bizonyítottam, hogy igazi csapatjátékos vagyok, miközben a Scuderia érdekeit a sajátjaim elé helyeztem. (…) A Ferrari mindig is szívemben marad, mivel nagyon nagy szeretet érzek a csapat iránt. A fontos döntéseket azonban mindig nekem kellett meghoznom. Nagyon büszke vagyok arra, amit együtt elértünk. Erőfeszítéseinknek köszönhetően a Maranellóban dolgozó férfiak és nők három alkalommal is második helyen végeztek a Forma-1-ben, miközben két alkalommal is az utolsó verseny utolsó köreiben maradtunk le a bajnoki címről. Mindent egybevéve ezen 5 év alatt karrierem néhány legszebb pillanatát élhettem meg. Úgy érzem, hogy egy családot hagyok itt. (…) Most nagy lelkesedéssel várom a jövőt, tudván azt, hogy az ágaskodó ló mindig is ott lesz a szívemben. Szeretném mindenkinek megköszönni a felém mutatott bizalmat.”

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke: „Mindig is különleges helyet foglalnak el a Ferrari szívében a legnagyobb versenyzők. Köszönettel tartozunk Fernandónak ezért a kalandért, és az elmúlt 5 évért. Kétszer is közel került a világbajnoki győzelemhez. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan nagyszerű versenyzőnek, mint ő, az ágaskodó paripa a szívében marad, és a Ferrari rajongói továbbra is nagyra tartják majd a jövőbeni törekvéseit. (…) A Scuderia Ferrari úgy döntött, hogy bizalmat ad a Forma-1 történetének legfiatalabb négyszeres világbajnokának. A Forma-1 szempontjából Sebastian Vettel egyedülálló kombinációt jelent a fiatalság és a tapasztaltság területén. A csapatszellem ugyancsak felbecsülhetetlen lesz, amikor is megkezdi a munkát Kimivel. A közös célunk az, hogy a lehető leghamarabb újra a csúcson legyünk. Sebastian hozzánk hasonlóan éhes a sikerre, valamint lelkes, erős munkaerkölcsű és kitartó. Ezek kulcsfontosságú elemei a Scuderia azon tagjainak, akik történelmet írtak a Ferrarival” – mondta Marco Mattiacci csapatfőnök.

Sebastian Vettel: „A következő lépés az F1-es karrieremben az, hogy a Scuderia Ferrarihoz szerződöm, amivel számomra egy álom válik valóra. Gyerekként mindig is Michael Schumacher volt a legnagyobb példaképem a piros autóban. Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy végre megkaphatom az esélyt arra, hogy a Ferrarinak vezessek. Már kaptam egy kis ízelítőt abból, hogy mit jelent a Ferrari szelleme, amikor Monzában 2008-ban megnyertem az első versenyemet, egy olyan motorral, ami az ágaskodó lónál épült Maranellóban. (…) A Scuderia nagy hagyománnyal rendelkezik a sportágban, és nagyon motivált vagyok azt illetően, hogy a csúcsra segítsem a Ferrarit. Szívemet, lelkemet beleadom majd, hogy ez megtörténjen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...