A fiatalok is bírálják Pontát
Utoljára módositva: 2014-08-29 11:14:12

A romániai fiatalok kilátástalan helyzetére világított rá tegnapi sajtótájékoztatóján Mihai Huzău, a Demokrata Liberális Fiatalok alelnöke.

 

A Demokrata Liberális Fiatalok (TDL) alelnöke, Mihai Huzău tegnap sajtótájékoztató keretében kongatott vészharangot a fiatal, 25 év alatti diplomás munkanélküliek egyre nagyobb száma miatt, amely elérte a 25,7%-os rekordot. „És mindez a Ponta-kormány hozzá nem értése és nemtörődömsége miatt! Teljesen természetes, hogy a fiatalok inkább külföldre vándorolnak, és el sem lehet ítélni őket ezért” — mondta. A fiatal munkanélküliek száma riasztó méreteket öltött egész Európában, olyannyira, hogy 2013-ban átfogó európai programot indítottak az Európai Unió állam- és kormányfői, munkaügyi miniszterei A programban Románia is részt vesz, bár a többi tagországhoz képest alapos késéssel, csak 2014 februárjában dolgozta ki a Garancia a Fiatalságnak elnevezésű projekt megvalósíthatósági tervét. Huzău Finnország példáját említette, ahol ennek a projektnek a keretében alig három hónap alatt a fiatal munkanélküliek 83%-ának sikerült elhelyezkednie. „Pontáék alig tudták összehozni ezt a projektet, és bár hat hónapja zajlik, semmiféle kézzelfogható eredménye vagy látszatja nincs. Hiába vannak követendő példák és pénz, a Ponta-kormány akkor is képtelen boldogulni.” A projektben országos szinten 5000 fiatal vesz részt, és a célkitűzés az, hogy jövő nyárra 600-nak legyen munkahelye. Ezt az arányt Huzău — figyelembe véve az eu-s támogatás összegét, amely közel 400 millió euró — nevetségesen alacsonynak tartja, és véleménye szerint a pénz zömét inkább a marketingre és reklámokra, mint magára a projektre fordítják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...