A fiatalok is bírálják Pontát
Utoljára módositva: 2014-08-29 11:14:12

A romániai fiatalok kilátástalan helyzetére világított rá tegnapi sajtótájékoztatóján Mihai Huzău, a Demokrata Liberális Fiatalok alelnöke.

 

A Demokrata Liberális Fiatalok (TDL) alelnöke, Mihai Huzău tegnap sajtótájékoztató keretében kongatott vészharangot a fiatal, 25 év alatti diplomás munkanélküliek egyre nagyobb száma miatt, amely elérte a 25,7%-os rekordot. „És mindez a Ponta-kormány hozzá nem értése és nemtörődömsége miatt! Teljesen természetes, hogy a fiatalok inkább külföldre vándorolnak, és el sem lehet ítélni őket ezért” — mondta. A fiatal munkanélküliek száma riasztó méreteket öltött egész Európában, olyannyira, hogy 2013-ban átfogó európai programot indítottak az Európai Unió állam- és kormányfői, munkaügyi miniszterei A programban Románia is részt vesz, bár a többi tagországhoz képest alapos késéssel, csak 2014 februárjában dolgozta ki a Garancia a Fiatalságnak elnevezésű projekt megvalósíthatósági tervét. Huzău Finnország példáját említette, ahol ennek a projektnek a keretében alig három hónap alatt a fiatal munkanélküliek 83%-ának sikerült elhelyezkednie. „Pontáék alig tudták összehozni ezt a projektet, és bár hat hónapja zajlik, semmiféle kézzelfogható eredménye vagy látszatja nincs. Hiába vannak követendő példák és pénz, a Ponta-kormány akkor is képtelen boldogulni.” A projektben országos szinten 5000 fiatal vesz részt, és a célkitűzés az, hogy jövő nyárra 600-nak legyen munkahelye. Ezt az arányt Huzău — figyelembe véve az eu-s támogatás összegét, amely közel 400 millió euró — nevetségesen alacsonynak tartja, és véleménye szerint a pénz zömét inkább a marketingre és reklámokra, mint magára a projektre fordítják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 18.
Ha elég elkötelezetten és bátran közeledik a problémához, sokkal hamarabb átlátja és így a megoldást is hamarabb megtalálja.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...