A Föld Napja Börvelyben
Utoljára módositva: 2014-04-26 17:04:02

A Börvelyi Általános Iskola a Föld Napja alkalmából ebben az évben is megrendezte a Molnár Zoltán Emlékversenyt. A diákok elméleti és gyakorlati téren is bizonyíthatták tudásukat.

 

A környezetvédelmi vetélkedő egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött az iskola tornatermében, ahol Molnár Éva iskolaigazgató, Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, Hersch Katalin, az ügynökség munkatársa, valamint Kiss Zoltán börvelyi polgármester mondott köszöntőbeszédet. Ezt követően a Börvelyi Általános Iskola diákjai szavalatokkal köszöntötték a Föld Napját, majd „Csodálatos kék bolygó” címmel egy rövid környezetvédelmi témájú film is levetítésre került.

A megnyitóünnepséget maga a verseny követte, amelyen idén a Börvelyi Általános Iskolán kívül a csanálosi, a csomaközi, a kaplonyi, a kálmándi és a mezőfényi oktatási intézmények diákcsapatai vettek részt. Az elméleti és gyakorlati síkon zajló vetélkedőt idén is két korosztályban rendezték meg. Az elemi iskolás csapatok plakátokat készítettek a szelektív hulladékgyűjtésről, az újrahasznosításról, valamint arról, hogy miképp tudjuk megmenteni a Földet. Az általános iskolás csapatok egy-egy rövid színpadi játék alkalmával mutatták be a levegőszennyezés káros hatásait, emellett pedig összeírták, hogy mit tehetünk a szennyezés megállításáért. Ugyanakkor egy feladatlapot oldottak meg a megújuló energiaforrásokról és a szelektív hulladékgyűjtésről. Közös feladatként pedig mindkét korosztály csapatai elektromos és elektronikai hulladékokat hoztak magukkal a vetélkedőre. Ezt a versenyszámot azok a csapatok nyerték meg, amelyeknek a legnagyobb súlyú hulladékot sikerült összeszedniük.

A versenyen továbbá egy rövid képes összeállítás során a diákok megismerkedhettek az Ecsedi-láppal és annak élővilágával.

A szervezők ezúton is megköszönik a szponzorok (Láng Ferenc, Láng Zsolt, Eizner Gábor, Steiger László, Nagy Horea, Mézinger István) támogatását.

 

 

Eredmények

Elemi iskolások: 1. Csomaköz, 2. Börvely, 3. Mezőfény, 4. Csanálos.

Általános iskolások: 1. Börvely, 2. Csomaköz, 3. Kálmánd és Kaplony, 4. Mezőfény, 5. Csanálos.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...