A Föld Napja Börvelyben
Utoljára módositva: 2014-04-26 17:04:02

A Börvelyi Általános Iskola a Föld Napja alkalmából ebben az évben is megrendezte a Molnár Zoltán Emlékversenyt. A diákok elméleti és gyakorlati téren is bizonyíthatták tudásukat.

 

A környezetvédelmi vetélkedő egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött az iskola tornatermében, ahol Molnár Éva iskolaigazgató, Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, Hersch Katalin, az ügynökség munkatársa, valamint Kiss Zoltán börvelyi polgármester mondott köszöntőbeszédet. Ezt követően a Börvelyi Általános Iskola diákjai szavalatokkal köszöntötték a Föld Napját, majd „Csodálatos kék bolygó” címmel egy rövid környezetvédelmi témájú film is levetítésre került.

A megnyitóünnepséget maga a verseny követte, amelyen idén a Börvelyi Általános Iskolán kívül a csanálosi, a csomaközi, a kaplonyi, a kálmándi és a mezőfényi oktatási intézmények diákcsapatai vettek részt. Az elméleti és gyakorlati síkon zajló vetélkedőt idén is két korosztályban rendezték meg. Az elemi iskolás csapatok plakátokat készítettek a szelektív hulladékgyűjtésről, az újrahasznosításról, valamint arról, hogy miképp tudjuk megmenteni a Földet. Az általános iskolás csapatok egy-egy rövid színpadi játék alkalmával mutatták be a levegőszennyezés káros hatásait, emellett pedig összeírták, hogy mit tehetünk a szennyezés megállításáért. Ugyanakkor egy feladatlapot oldottak meg a megújuló energiaforrásokról és a szelektív hulladékgyűjtésről. Közös feladatként pedig mindkét korosztály csapatai elektromos és elektronikai hulladékokat hoztak magukkal a vetélkedőre. Ezt a versenyszámot azok a csapatok nyerték meg, amelyeknek a legnagyobb súlyú hulladékot sikerült összeszedniük.

A versenyen továbbá egy rövid képes összeállítás során a diákok megismerkedhettek az Ecsedi-láppal és annak élővilágával.

A szervezők ezúton is megköszönik a szponzorok (Láng Ferenc, Láng Zsolt, Eizner Gábor, Steiger László, Nagy Horea, Mézinger István) támogatását.

 

 

Eredmények

Elemi iskolások: 1. Csomaköz, 2. Börvely, 3. Mezőfény, 4. Csanálos.

Általános iskolások: 1. Börvely, 2. Csomaköz, 3. Kálmánd és Kaplony, 4. Mezőfény, 5. Csanálos.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...