A Föld Napja Börvelyben
Utoljára módositva: 2014-04-26 17:04:02

A Börvelyi Általános Iskola a Föld Napja alkalmából ebben az évben is megrendezte a Molnár Zoltán Emlékversenyt. A diákok elméleti és gyakorlati téren is bizonyíthatták tudásukat.

 

A környezetvédelmi vetélkedő egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött az iskola tornatermében, ahol Molnár Éva iskolaigazgató, Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, Hersch Katalin, az ügynökség munkatársa, valamint Kiss Zoltán börvelyi polgármester mondott köszöntőbeszédet. Ezt követően a Börvelyi Általános Iskola diákjai szavalatokkal köszöntötték a Föld Napját, majd „Csodálatos kék bolygó” címmel egy rövid környezetvédelmi témájú film is levetítésre került.

A megnyitóünnepséget maga a verseny követte, amelyen idén a Börvelyi Általános Iskolán kívül a csanálosi, a csomaközi, a kaplonyi, a kálmándi és a mezőfényi oktatási intézmények diákcsapatai vettek részt. Az elméleti és gyakorlati síkon zajló vetélkedőt idén is két korosztályban rendezték meg. Az elemi iskolás csapatok plakátokat készítettek a szelektív hulladékgyűjtésről, az újrahasznosításról, valamint arról, hogy miképp tudjuk megmenteni a Földet. Az általános iskolás csapatok egy-egy rövid színpadi játék alkalmával mutatták be a levegőszennyezés káros hatásait, emellett pedig összeírták, hogy mit tehetünk a szennyezés megállításáért. Ugyanakkor egy feladatlapot oldottak meg a megújuló energiaforrásokról és a szelektív hulladékgyűjtésről. Közös feladatként pedig mindkét korosztály csapatai elektromos és elektronikai hulladékokat hoztak magukkal a vetélkedőre. Ezt a versenyszámot azok a csapatok nyerték meg, amelyeknek a legnagyobb súlyú hulladékot sikerült összeszedniük.

A versenyen továbbá egy rövid képes összeállítás során a diákok megismerkedhettek az Ecsedi-láppal és annak élővilágával.

A szervezők ezúton is megköszönik a szponzorok (Láng Ferenc, Láng Zsolt, Eizner Gábor, Steiger László, Nagy Horea, Mézinger István) támogatását.

 

 

Eredmények

Elemi iskolások: 1. Csomaköz, 2. Börvely, 3. Mezőfény, 4. Csanálos.

Általános iskolások: 1. Börvely, 2. Csomaköz, 3. Kálmánd és Kaplony, 4. Mezőfény, 5. Csanálos.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...