A Föld Napja Börvelyben
Utoljára módositva: 2014-04-26 17:04:02

A Börvelyi Általános Iskola a Föld Napja alkalmából ebben az évben is megrendezte a Molnár Zoltán Emlékversenyt. A diákok elméleti és gyakorlati téren is bizonyíthatták tudásukat.

 

A környezetvédelmi vetélkedő egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött az iskola tornatermében, ahol Molnár Éva iskolaigazgató, Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, Hersch Katalin, az ügynökség munkatársa, valamint Kiss Zoltán börvelyi polgármester mondott köszöntőbeszédet. Ezt követően a Börvelyi Általános Iskola diákjai szavalatokkal köszöntötték a Föld Napját, majd „Csodálatos kék bolygó” címmel egy rövid környezetvédelmi témájú film is levetítésre került.

A megnyitóünnepséget maga a verseny követte, amelyen idén a Börvelyi Általános Iskolán kívül a csanálosi, a csomaközi, a kaplonyi, a kálmándi és a mezőfényi oktatási intézmények diákcsapatai vettek részt. Az elméleti és gyakorlati síkon zajló vetélkedőt idén is két korosztályban rendezték meg. Az elemi iskolás csapatok plakátokat készítettek a szelektív hulladékgyűjtésről, az újrahasznosításról, valamint arról, hogy miképp tudjuk megmenteni a Földet. Az általános iskolás csapatok egy-egy rövid színpadi játék alkalmával mutatták be a levegőszennyezés káros hatásait, emellett pedig összeírták, hogy mit tehetünk a szennyezés megállításáért. Ugyanakkor egy feladatlapot oldottak meg a megújuló energiaforrásokról és a szelektív hulladékgyűjtésről. Közös feladatként pedig mindkét korosztály csapatai elektromos és elektronikai hulladékokat hoztak magukkal a vetélkedőre. Ezt a versenyszámot azok a csapatok nyerték meg, amelyeknek a legnagyobb súlyú hulladékot sikerült összeszedniük.

A versenyen továbbá egy rövid képes összeállítás során a diákok megismerkedhettek az Ecsedi-láppal és annak élővilágával.

A szervezők ezúton is megköszönik a szponzorok (Láng Ferenc, Láng Zsolt, Eizner Gábor, Steiger László, Nagy Horea, Mézinger István) támogatását.

 

 

Eredmények

Elemi iskolások: 1. Csomaköz, 2. Börvely, 3. Mezőfény, 4. Csanálos.

Általános iskolások: 1. Börvely, 2. Csomaköz, 3. Kálmánd és Kaplony, 4. Mezőfény, 5. Csanálos.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 18.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...