A Föld napját ünnepelték
Utoljára módositva: 2019-04-15 10:49:05

Bár a Föld napja csak április 22-én lesz, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség viszont a húsvétra való tekintettel egy héttel korábban ünnepelte meg az eseményt, méghozzá az aranyosmeggyesi Lónyai-kastély romjainál.

A szervezésben részt vett az aranyosmeggyesi önkormányzat, a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság, az Aurel Popp Művészeti Líceum, illetve az egyik helyi alumíniumfeldolgozó üzem is.

A földnapi program megnyitóján Radu Roca, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség (ANPM) alelnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, valamint a szervezők közül többen is felszólaltak, hangsúlyozva e jeles nap fontosságát.

A rendezvényen nagyon sok gyermek és fiatal is részt vett, akik közreműködésével sikerült egy igazán színes és szórakoztató programsorozatot megszervezni.

A köszöntőbeszédek után először egy, a Földet ábrázoló kört alakítottak ki a résztvevők 365 árvácskát felhasználva, majd elkezdődött a kialakított standok látogatása is, illetve a művészeti líceum diákjai hozzáláttak alkalmi festményeik elkészítéséhez. A helyszínen ott volt az Ecotic Egyesület ökokaravánja is, s a résztvevők érdeklődéssel csodálták meg a mozgómúzeumot.

Az esemény fénypontja egy valódi hőlégballon felemelkedése volt, amelybe bárki beszállhatott, hogy mintegy 30 méteres magasságból csodálhassa meg azokat az alkotásokat, amelyeket ottlétük során a résztvevők hoztak létre Életet a Földnek, Életet Nekünk mottóval.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...