A folyamatos fejlődés fenntartása a cél a tasnádi termálstrandon
Utoljára módositva: 2012-08-15 20:35:34

Számos helyi és környékbeli turizmussal foglalkozó vállalkozás képviselői voltak jelen szerdán a tasnádi termálstrand területén található Stil Motelben megtartott projektbemutatón, melynek célja a tasnádi gyógyturizmus fejlesztése és megerősítése.

Jelentősen növekedett a turisták száma a tasnádi termálstrandon

Az utóbbi évek adatait tekintve jó irányba halad a tasnádi gyógyturizmus fejlődése – derült ki Andrei Păcurar, a tasnádi önkormányzat projektirodájának vezetője felszólalásából a szerda délelőtt kezdődő kétnapos projektbemutatón. Az Észak-Nyugati régió gyógyturizmusának fejlesztése és megerősítése a tasnádi termálstrand népszerűsítésével elnevezést viselő európai uniós projekt prezentációján számos helyi és környékbeli turizmust érintő hivatal, vállalkozás, valamint a tasnádi Turisztikai Információs Központ képviselői is megjelentek.

Magát a projektet Andrei Păcurar mutatta be a résztvevőknek. A számadatokat tekintve a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az utóbbi két évben jelentősen megnövekedett a turisták száma az üdülőközpontban. Az évente több mint 4 alkalommal ellátogató turisták száma a 2011-es adatokhoz hasonlítva közel 20 százalékkal nőtt meg a nyár folyamán. Növekedést jegyezhetünk fel azon turistáknál, akik 2 és 4 nap között tartózkodnak a strandon, esetünkben 5 százalékkal nőtt a látogatottság. Visszaesés is tapasztalható az „egynapos turisták” esetében, százalékban számolva ebből a szempontból 36,3-ról 19,4-re csökkent az üdülőközpont látogatottsága.

A projekt célkitűzése az üdülőközpont további fejlesztése az európai uniós előírásoknak megfelelően (ezen belül a termálvíz adta lehetőségek kihasználása), valamint új munkahelyek teremtése a környékbeli befektetők által. Utóbbi cél nagy mértékben hozzájárulna a kistérség gazdasági fejlődéséhez. A projektben szereplő számadatok szerint az önkormányzat 20 százalékkal szeretné növelni a turisták számát az elkövetkező két évben, továbbá 30 új munkahelyet kíván létesíteni az eddigiek mellett.

„Több pozitív visszajelzést kaptunk a bemutatón résztvevő vállalkozóktól, így minden bizonnyal meg tudjuk valósítani célkitűzéseinket” – nyilatkozta Andrei Păcurar.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...