A folyamatos fejlődés fenntartása a cél a tasnádi termálstrandon
Utoljára módositva: 2012-08-15 20:35:34

Számos helyi és környékbeli turizmussal foglalkozó vállalkozás képviselői voltak jelen szerdán a tasnádi termálstrand területén található Stil Motelben megtartott projektbemutatón, melynek célja a tasnádi gyógyturizmus fejlesztése és megerősítése.

Jelentősen növekedett a turisták száma a tasnádi termálstrandon

Az utóbbi évek adatait tekintve jó irányba halad a tasnádi gyógyturizmus fejlődése – derült ki Andrei Păcurar, a tasnádi önkormányzat projektirodájának vezetője felszólalásából a szerda délelőtt kezdődő kétnapos projektbemutatón. Az Észak-Nyugati régió gyógyturizmusának fejlesztése és megerősítése a tasnádi termálstrand népszerűsítésével elnevezést viselő európai uniós projekt prezentációján számos helyi és környékbeli turizmust érintő hivatal, vállalkozás, valamint a tasnádi Turisztikai Információs Központ képviselői is megjelentek.

Magát a projektet Andrei Păcurar mutatta be a résztvevőknek. A számadatokat tekintve a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az utóbbi két évben jelentősen megnövekedett a turisták száma az üdülőközpontban. Az évente több mint 4 alkalommal ellátogató turisták száma a 2011-es adatokhoz hasonlítva közel 20 százalékkal nőtt meg a nyár folyamán. Növekedést jegyezhetünk fel azon turistáknál, akik 2 és 4 nap között tartózkodnak a strandon, esetünkben 5 százalékkal nőtt a látogatottság. Visszaesés is tapasztalható az „egynapos turisták” esetében, százalékban számolva ebből a szempontból 36,3-ról 19,4-re csökkent az üdülőközpont látogatottsága.

A projekt célkitűzése az üdülőközpont további fejlesztése az európai uniós előírásoknak megfelelően (ezen belül a termálvíz adta lehetőségek kihasználása), valamint új munkahelyek teremtése a környékbeli befektetők által. Utóbbi cél nagy mértékben hozzájárulna a kistérség gazdasági fejlődéséhez. A projektben szereplő számadatok szerint az önkormányzat 20 százalékkal szeretné növelni a turisták számát az elkövetkező két évben, továbbá 30 új munkahelyet kíván létesíteni az eddigiek mellett.

„Több pozitív visszajelzést kaptunk a bemutatón résztvevő vállalkozóktól, így minden bizonnyal meg tudjuk valósítani célkitűzéseinket” – nyilatkozta Andrei Păcurar.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...