A folyamatos fejlődés fenntartása a cél a tasnádi termálstrandon
Utoljára módositva: 2012-08-15 20:35:34

Számos helyi és környékbeli turizmussal foglalkozó vállalkozás képviselői voltak jelen szerdán a tasnádi termálstrand területén található Stil Motelben megtartott projektbemutatón, melynek célja a tasnádi gyógyturizmus fejlesztése és megerősítése.

Jelentősen növekedett a turisták száma a tasnádi termálstrandon

Az utóbbi évek adatait tekintve jó irányba halad a tasnádi gyógyturizmus fejlődése – derült ki Andrei Păcurar, a tasnádi önkormányzat projektirodájának vezetője felszólalásából a szerda délelőtt kezdődő kétnapos projektbemutatón. Az Észak-Nyugati régió gyógyturizmusának fejlesztése és megerősítése a tasnádi termálstrand népszerűsítésével elnevezést viselő európai uniós projekt prezentációján számos helyi és környékbeli turizmust érintő hivatal, vállalkozás, valamint a tasnádi Turisztikai Információs Központ képviselői is megjelentek.

Magát a projektet Andrei Păcurar mutatta be a résztvevőknek. A számadatokat tekintve a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az utóbbi két évben jelentősen megnövekedett a turisták száma az üdülőközpontban. Az évente több mint 4 alkalommal ellátogató turisták száma a 2011-es adatokhoz hasonlítva közel 20 százalékkal nőtt meg a nyár folyamán. Növekedést jegyezhetünk fel azon turistáknál, akik 2 és 4 nap között tartózkodnak a strandon, esetünkben 5 százalékkal nőtt a látogatottság. Visszaesés is tapasztalható az „egynapos turisták” esetében, százalékban számolva ebből a szempontból 36,3-ról 19,4-re csökkent az üdülőközpont látogatottsága.

A projekt célkitűzése az üdülőközpont további fejlesztése az európai uniós előírásoknak megfelelően (ezen belül a termálvíz adta lehetőségek kihasználása), valamint új munkahelyek teremtése a környékbeli befektetők által. Utóbbi cél nagy mértékben hozzájárulna a kistérség gazdasági fejlődéséhez. A projektben szereplő számadatok szerint az önkormányzat 20 százalékkal szeretné növelni a turisták számát az elkövetkező két évben, továbbá 30 új munkahelyet kíván létesíteni az eddigiek mellett.

„Több pozitív visszajelzést kaptunk a bemutatón résztvevő vállalkozóktól, így minden bizonnyal meg tudjuk valósítani célkitűzéseinket” – nyilatkozta Andrei Păcurar.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...