A főpásztorral zarándokoltak a szerzetesek
Utoljára módositva: 2019-05-15 09:22:36

Nagyváradra és Máriaradnára zarándokolt az egyházmegyében szolgáló szerzetesekkel Schönberger Jenő megyéspüspök. A szentbeszéd után közösen újították meg szerzetesi fogadalmaikat.

Imádságos, lelki alkalom volt — így véleményezték a szerzetesek a május 10-én rendezett zarándoknapot, amely során Schönberger Jenő püspökkel Nagyváradra és Máriaradnára utaztak. Az első megállójuk a nagyváradi püspöki palota volt, ahol Böcskei László megyéspüspök fogadta őket, mutatta be a székesegyházat, a kincstárat és a palotát, illetve együtt imádkozott velük Boldog Bogdánffy Szilárd mellékoltára előtt.

Máriaradnán az utazók közös szentmisén vettek részt. Homíliájában Schönberger Jenő püspök az elköteleződés megújításáról beszélt, kérve a szerzeteseket, hogy legyenek szabadok napról napra igent mondani Istennek arra, amire meghívja őket. A szentbeszéd után közösen újították meg szerzetesi fogadalmaikat. A szatmári zarándokok szentségimádáson is részt vettek a máriaradnai kegytemplomban, amelyen a papi és szerzetesi hivatásokért imádkoztak, majd a bazilika és a kolostor történetének megismerése után a keresztutat imádkozták el a templom melletti Kálvárián.

A szerzetesek elmondták, hogy út közben is imádkoztak, a zsolozsma mellett az otthon maradt szerzetesekért is kérték Isten kegyelmét.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...