A Forma–1-et sem láthatjuk a „magyaroknál”
Utoljára módositva: 2014-03-13 19:38:17

Határon túlra sem broadcast, sem online nem sugározhat Forma–1-es közvetítést az MTVA.

A határon túli magyar Forma–1 rajongók idén már nem nézhetik otthonaikban magyar nyelvű közvetítéssel a száguldó cirkusz televíziós közvetítéseit. Ezt csütörtökön a Médiaszolgáltatás–támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) erősítette meg. Lapunk azután kereste meg az MTVA sajtóirodáját, miután arról értesültünk, hogy — a szocsi téli olimpiához hasonlóan — az autóversenyzés királykategóriájára is olyan közvetítés sugárzási szerződést kötöttek, amely szabályozza a területi sugárzást.

Az MTVA a Forma–1 közvetítés sugárzási, terjesztési jogaival Magyarország területére rendelkezik. Határon túlra sajnos sem broadcast, sem online nem sugározhatunk” — olvasható csak a lapunknak megküldött szűkszavú közleményben.

Harminc éve nem történt ilyesmi, hogy a magyar szurkolók ne követhessék anyanyelvükön a Forma–1-es közvetítéseket. Ráadásul az idei jogokat a Digi Sport is elveszítette, így csak azok követhetik a futamokat román kommentárral, akinek Dolce–előfizetésük van, ugyanis 2014-ben a Dolce Sport közvetíti a futamhétvégéket. A Digi–előfizetőknek még lehet egy reményük, hiszen az alapcsomagban megtalálható az RTL Television német nyelvű csatorna, amely szombaton 7.45 órától közvetíti az időmérő edzést, vasárnap 8 órától pedig az idénynyitó Ausztrál Nagydíj futamát. Remélhetőleg a németek nem kötöttek olyan szigorú sugárzási szerződést, mint az MTVA, és legalább német kommentárral élvezhetik a szatmáriak a Forma–1-et, amelynek idén különleges hatása lesz, hiszen az eddigi V8-asok helyett turbómotorokat „pörgetnek a maximumra” a világ legjobb pilótái.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...