A Forma–1-et sem láthatjuk a „magyaroknál”
Utoljára módositva: 2014-03-13 19:38:17

Határon túlra sem broadcast, sem online nem sugározhat Forma–1-es közvetítést az MTVA.

A határon túli magyar Forma–1 rajongók idén már nem nézhetik otthonaikban magyar nyelvű közvetítéssel a száguldó cirkusz televíziós közvetítéseit. Ezt csütörtökön a Médiaszolgáltatás–támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) erősítette meg. Lapunk azután kereste meg az MTVA sajtóirodáját, miután arról értesültünk, hogy — a szocsi téli olimpiához hasonlóan — az autóversenyzés királykategóriájára is olyan közvetítés sugárzási szerződést kötöttek, amely szabályozza a területi sugárzást.

Az MTVA a Forma–1 közvetítés sugárzási, terjesztési jogaival Magyarország területére rendelkezik. Határon túlra sajnos sem broadcast, sem online nem sugározhatunk” — olvasható csak a lapunknak megküldött szűkszavú közleményben.

Harminc éve nem történt ilyesmi, hogy a magyar szurkolók ne követhessék anyanyelvükön a Forma–1-es közvetítéseket. Ráadásul az idei jogokat a Digi Sport is elveszítette, így csak azok követhetik a futamokat román kommentárral, akinek Dolce–előfizetésük van, ugyanis 2014-ben a Dolce Sport közvetíti a futamhétvégéket. A Digi–előfizetőknek még lehet egy reményük, hiszen az alapcsomagban megtalálható az RTL Television német nyelvű csatorna, amely szombaton 7.45 órától közvetíti az időmérő edzést, vasárnap 8 órától pedig az idénynyitó Ausztrál Nagydíj futamát. Remélhetőleg a németek nem kötöttek olyan szigorú sugárzási szerződést, mint az MTVA, és legalább német kommentárral élvezhetik a szatmáriak a Forma–1-et, amelynek idén különleges hatása lesz, hiszen az eddigi V8-asok helyett turbómotorokat „pörgetnek a maximumra” a világ legjobb pilótái.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...