A főügyész ügyében Markó Attilát is megvádolta a DNA
Utoljára módositva: 2014-11-21 16:27:16

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) kezdeményezésére őrizetbe vették a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészét, Alina Bicát, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak – közölte a Mediafax hírügynökség.

Markó Attila

A Legfelsőbb Bírói Tanács ügyészi testülete csütörtökön este megvizsgálta és jóváhagyta az Alina Bica őrizetbe vételére vonatkozó DNA-kérést, és házi őrizetet engedélyezett a magas rangú ügyész számára. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a romániai legfőbb ügyészség szervezeti egysége. A DNA közleménye szerint a főügyészt egy a természetben vissza nem szolgáltatható, Bukarest melletti 13 hektáros telek után 2011-ben kifizetett kártérítéssel kapcsolatban vizsgálják. Ekkor a gyanúsított a kártérítéseket megállapító bizottság (ANRP) tagjaként tevékenykedett. A korrupcióellenes ügyészek szerint az ANPR tagjai tudatosan szemet hunytak afölött, hogy a telek értékét meghatározó szakértő a valós érték háromszorosát állapította meg. Ezzel 263 millió lej kárt okoztak az államnak. A DNA pénteken újabb közleményben jelezte, hogy az ügyben Markó Attila, az ANRP volt tagja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelenlegi parlamenti képviselője ellen is bűnvádi eljárás indult hivatali visszaélés gyanújával, annak tisztázására, hogy jogtalan haszonszerzésre felhasználhatta-e az ügyletet.

Markó Attila Facebook-bejegyzése:

Rengetegen hívnak, érdeklődnek. Nem tudok minden hívásra válaszolni, ezért nagyon röviden írok le ide pár gondolatot.

1. Semmi közöm a Bica-féle cirkuszhoz, nem is vádolnak ilyen bűnrészességgel. Elképzelésem sincs, hogy mit és hogyan műveltek el.

2. Az állítólagos érintetteket nem ismerem, nem is hallottam róluk. Mind a neveket, mind pedig az összefüggéseket közleményekből, médiából magam is most hallottam először.

3. Ellenem a vád pusztán az, hogy a Központi Kártérítési Bizottság tagja voltam, amikor ez a döntés született.

4. Mindaddig amíg a Visszaadási Hatóság elnöke, négy alelnöke, és az igazságügyi minisztérium képviselője (ez a 11 tagú bizottságból 6 személy) helyesnek minősített bármit az amúgy sokszáz vagy ezernél is több ügyben ülésenként, addig nekem sem minőségem, sem pedig értelme nem volt azt megkérdőjelezni. A bizottság elé amúgy is csak egy táblázat került, nem a dossziék.

5. Az ügyirat tartalmát nem ismerem még, ezért most semmit nem tudok ennél többet mondani.

Köszönöm a megértést!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...