A gyerekek minden esélyt megérdemelnek egy jobb jövőre
Utoljára módositva: 2017-02-23 09:57:32

 

A Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat aktív részt vállal abban, hogy a speciális igényű gyerekek minél jobb ellátási körülményekhez juthassanak. A Boldog Scheffler János Rehabilitációs Központ partnereként a vállalat anyagi támogatással járult hozzá számos speciális eszköz beszerzéséhez, amelyek segítségével pontosabban lehet felállítani a diagnózisokat, valamint olyan terápiák alkalmazását teszik lehetővé, amelyek ebben a régióban csak itt elérhetőek.

„Vállalatunk a régió egyik legnagyobb munkáltatójaként szerves részét képezi a közösségnek. Kiemelt felelősségünk támogtani azt és igyekszünk segítségére lenni. Azok a családok, amelyek speciális igényű gyereket nevelnek, sok nehézséggel szembesülnek. A Boldog Scheffler János központnak nyújtott támogatásunk által szeretnénk ezeknek a családoknak elérhetőbbé tenni azokat a szakszolgáltatásokat, amelyekre szükségük van” — nyilatkozta Sorin Ghiță, a vállalat igazgatója.

 

Lépést tartva a tudomány fejlődésével

A Boldog Scheffler János Rehabilitációs Központ 2012-ben nyitotta meg kapuit Szatmárnémetiben. Magas szintű szolgáltatásokat nyújt a régióban azoknak a gyermekeknek, akinek ilyen jellegű szaksegítségre van szüksége. A fő cél, hogy minél teljeskörűbb felmérési és terápiás szolgáltatásokat tudjanak biztosítani egy helyen, hogy a családoknak ne kelljen több száz kilométert utazniuk egyetemi központokba vagy épp a határon túlra, hogy gyermekük számára biztosítani tudják a szükséges ellátást.

 

„A DRÄXLMAIER segítségével megvásárolt felszerelések kifejezetten a neuromotoros fogyatékkal élő gyerekek kezelésére szolgálnak” — mondja dr. Tallián Krisztián, a Boldog Scheffler János központ vezetője. „Például az elektroneuromiográf (EMG) a periferikus idegek állapotát és működését, valamint a végtagok izomzatát vizsgálja, meghatározva a sérülés típusát és okát. Kiindulási pontot ad a helyes diagnózis felállításához, megkülönböztetve az ideg, illetve izom eredetű betegségeket. A Therasuit rendszer egy olyan hatásos és innovatív módszer, amely az agyi eredetű bénulásban szenvedő gyerekek mozgásproblémáinak javításában, valamint a mozgásfejlődés és a poszt-traumatikus sérülések gyógyításában segít. A video-electroencefalográf (video EEG), amely régiókban egyedül a mi intézményünkben van, a neurológiai betegségek komplex diagnózisában nyújt számottevő segítséget. Ezt a vizsgálatot eddig csak egyetemi központokban tudták elvégezni. Egyidőben regisztrálja az agy elektromos tevékenységét és a gyermek pszichomotoros tevékenységét, ezáltal meglehetősen pontosan diagnosztizálhatóvá téve az epillepsziás rohamokat. Az elektroenkefalográfos vizsgálat teszi teljessé az elektrofiziológiai vizsgálati lehetőségeink körét, amely által a gyermekek felmérési lehetőségei elérik a jelenlegi nemzetközi színvonalat.

A lézerterápiás eszköz teszi teljessé a fizioterápiás módszereinket. Ennek fő hatása az idegi tevékenység stimulációja, valamint a neuromuszkuláris betegségekből származó fájdalmak enyhítése és kezelése. A hidroterápiás lift különösen fontos kiegészítő a súlyosan mozgássérült gyerekek kezelésében, akiket egyébként nagyon nehéz mozgatni” — magyarázza a szakember.

 

A régióban egyedülálló segítség

A központba jelenleg 200 gyerek jár. Közülük sokan a megye legtávolabbi településeiről érkeznek ide, de vannak olyan családok is, akik a szomszédos megyékből jönnek a gyermekeikkel. Az utazási költségek és a távolság plusz nehézséget jelentenek számukra, amely egy adott ponton akár akadállyá is válhat, ami a gyermek kezelését illeti. A DRÄXLMAIER segítségével a központban 6 vendégszoba kerül kialakításra, amelyek a messziről érkező családokat tudják majd befogadni akár több napra is, így lehetővé téve a gyermekek számára egy intenzívebb terápiás programban való részvételt. A szakemberek így a szülőkkel is intenzívebben tudnak foglalkozni, így fejlesztve a gyermek eláttásához szükséges készségeiket, segítve őket abban, hogy kezelni tudják az esetlegesen adódó nehéz helyzeteket.

 

„A DRÄXLMAIER vállalatnak kiemelt szerepe van az intézményünk fejlődésében. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy minőségi szolgáltatásokat tudjunk biztosítani a gyermekek számára. A terápiás tevékenységünk folyamatos támogatása azt bizonyítja, hogy a céget reálisan foglalkoztatja a közösség jóléte. Reméljük, hogy az intézményünk és a DRÄXLMAIER vállalat közötti együttműködés a továbbiakban is folytatódik majd, és így együtt tudunk segítő kezet nyújtani az általunk ellátott gyermekeknek és családjaiknak” — tette hozzá dr. Tallián.

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...