A hazai vállalatok jelentős része ad ajándékutalványt a munkavállalóknak
Utoljára módositva: 2018-02-20 16:09:21

Tízből hét romániai vállalkozás ad ajándékutalványt a munkavállalóknak különböző alkalmakra, ezáltal motiválva őket és elismerve hozzájárulásukat a vállalkozás sikeréhez, derült ki egy ajándékutalványok eladásával foglalkozó cég felméréséből — írja az Agerpres.

2016-hoz képest 45 százalékkal nőtt tavaly azon vállalatok száma, akik március 8-a alkalmából ajándékutalványokkal lepték meg alkalmazottaikat, a munkavállalok által ajándékára szánt összegek pedig 38 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az Up csoport (volt Cheque Déjeuner csoport) szakértői szerint a voucherek a cégek számára pénzügyi szempontból is előnyösek, hiszen az adótörvénykönyv ezek használatát is szabályozza. A felmérést készítő cég képviselői elmondták, hogy a maximum 150 lej értékű utalványok után nem kell adózniuk a vállalatoknak, és a tb-járulékokat sem kell ezek után befizetniük. Ugyankkor az ajándékjegyek összege, a fizetésalap öt százaékáig, leírható az adóalapból, a 2018. január 1-jén életbelépett adótörvénykönyvi módosítások nem hoztak változásokat ezek felhasználását illetően. Amennyiben 150 lejt meghaladó ajándékjegyet ad a vállalkozó, a különbségre 10 százalékos nyereségadót kell fizetni. Az idézett forrás szerint az ajándékutalványok leegyszerűsítik a meglepetések vásárlásával járó nehézségeket, nem kell válogatniuk, bevásárolniuk, csomagolniuk, raktározniuk és szétosztaniuk ezeket, a kedvezményezettek pedig legtöbbször értékelik, hogy a cég logójával megszemélyesített ajándékot kapnak a munkáltatójuktól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...