A hazaiaknak balszerencsét hoznak
Utoljára módositva: 2018-04-24 15:38:43

Olyan bírók vezetik a kupadöntő harmadik meccsét, akik korábban vendéggyőzelemmel záruló finálékat vezettek. A VSK a legutóbbi három hazai bajnoki döntő találkozót elvesztette.

Bogdan Podar, Csender Andrada Mónika és Dragoș Barbu vezeti holnap a női kosárlabda-bajnokság rájátszásában a döntő harmadik mérkőzését – döntött kedden a Román Kosárlabda-szövetség. A FRB statisztikái szerint a három sípmester közül Barbu a „kezdő”, ő ugyanis még soha nem vezetett női bajnoki döntőben. Csender és Podar viszont rendelkezik némi rutinnal, hiszen együtt bíráskodtak 2016-ban is, amikor a Sepsi-SIC idegenben, a harmadik meccsen eldöntötte a bajnoki cím sorsát a Gyulafehérvári CSU elleni párharcban. A 2012–2013-as szezon fináléjának első találkozóján, Târgoviștén nyert a vendég Aradi ICIM, majd a negyedik, aradi összecsapáson a Târgoviște győzött. Mindez rosszul hangzik a babonásoknak, hiszen ebből az derül ki, hogy a hazai csapat nem tudott döntős meccset nyerni akkor, amikor Podar és Csender bíráskodtak. Márpedig a Szatmárnémeti VSK hazai csapatként lép pályára csütörtökön a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni finálé harmadik találkozóján. A háromszékiek maximálisan kihasználták a hazai pálya előnyét, és a három nyert mérkőzésig tartó párharc első két meccsét megnyerték. Vagyis, már csak egy győzelem választja el őket, hogy zsinórban a harmadik címet zsebeljék be.

A múltat tekintve az sem kedvez a VSK-nak, hogy az eddig lejátszott legutóbbi három döntős meccset elvesztették a szatmáriak. Összesen három bajnoki döntő zajlott a Both Katalin Sportteremben: 2011. április 12-én nyert a VSK az ICIM elleni első meccsen, másnap viszont kikapott a szatmári a alakulat (majd a két aradi találkozót is elvesztettük), a következő idényben, a finálé harmadik összecsapását rendezték a Both Katalin teremben, a május 10-i találkozót pedig megnyerte a Târgoviște és ezzel bajnok lett.

De talán holnap sikerül megszakítani a negatív sorozatot, és a lányok örömet okoznak majd a szatmári közönségnek egy győzelemmel.

A VSK – Sepsi-SIC mérkőzést csütörtökön 18.15 órától rendezik.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: CROW Security/Szigyártó Szabolcs

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. január 19.)


    KONYHA
    Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...