A házasság értékeiről hallhattak, hallhatnak
Utoljára módositva: 2016-02-17 10:39:35

A házasság a témája annak az előadássorozatnak, melyet a Hetednapi Adventista Egyház szervez Szatmárnémetiben a Házasság Hete alkalmából, a házasságra, a családra irányítva a figyelmet.

Magó Zsolt lelkipásztor

A Hetednapi Adventista Egyház a Házasság Hete elnevezésű programsorozatra várja az érdeklődőket február 21-ig minden délután 19 órától a szatmárnémeti Parângului utca 2. szám alá (a volt Unic vendéglő). A programsorozat célja a házasságra és a család fontosságára irányítani a figyelmet. Továbbá a házasság értékeit akarják népszerűsíteni, abból a bibliai alapigazságból kiindulva, hogy a házasság Isten ajándéka az embernek. A Rendhagyó tanórák a házasságról címet viselő sorozat keretén belül hétfőn találkoztak az érdeklődők. Az érkezőket Harsán Ottó Norbert szatmári lelkipásztor fogadta, majd Magó Zsolt lelkipásztor, pár- és családterapeuta osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Nem árult el titkot azzal, hogy még a legjobbnak tartott házasságban is vannak hullámvölgyek. Ám, mint mondotta, meg kell tanulni azt, hogy egy jó házasságban szembenéznek a hullámvölgyekkel. S amire tudatosan kell törekedni: meg kell beszélni a problémákat, ha nézeteltérés támad a felek között. Nem szabad hagyni, hogy a sérelmek egymásra rakódva áthághatatlan falat képezzenek a házastársak között, megkeserítve életüket vagy legrosszabb esetben szétzilálva, szétmarva a családot. Kedden délután Lehet-e érdekes szín a szürke? című előadásra került sor, ma a Lehet-e három szóból egy? címet viselő előadásra várják az érdeklődőket, csütörtökön pedig a Megcsalás prevenció című előadás hangzik el. A február 19. és 21. között sorra kerülő előadások a Jézus menyasszonya címet viselik.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...