A hazatérésre biztatott a polgármester
Utoljára módositva: 2014-08-27 08:55:09

A külföldön dolgozók közül többen is a végleges hazatérésre gondolnak, erről a szándékukról is szó esett a Szatmárudvariban első alkalommal tartott Hazatérés Napján.

 

Tegnap Szatmárudvari Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa első alkalommal szervezte meg a Hazatérés Napját azon személyek számára, akik külföldön dolgoznak, de ezekben a napokban nyári szabadságukat töltik szülőföldjükön. Dumitru Pop polgármester köszöntötte a résztvevőket a kultúrotthonban, ahol százötven személyre terítettek, a vendéglátás költségeit a helyi tanács finanszírozta. A polgármester ismertette a községben végbemenő változásokat és a jövőre szóló terveket, majd átadta a szót azoknak a meghívott szakembereknek, akik beszámoltak az európai uniós pályázati lehetőségekről, rámutatva arra, hogy idehaza is megváltoztak a körülmények, van lehetőség a boldogulásra. Magyar Lóránd, a Szatmár Megyei Vidékfejlesztési, Halászati és Kifizetési Ügynökség osztályvezetője, valamint Tóga Judit és Tóga István, a LEADER Kistérségi Csoport képviselői ismertették a pályázati lehetőségeket. A hazatérők közül többen érdeklődtek: milyen lehetőségek vannak európai uniós pénzek lehívására, mert véglegesen vissza akarnak jönni, ugyanis nyugat-európai munkahelyeiken többnyire nehéz fizikai munkát végeznek, amit már nem fizetnek meg úgy, mint ahogyan azt régebben tették.

 

Vacsora, múltidézéssel

 

A polgármester köszöntötte a vendégeket

Az est folyamán egyre többen ültek a terített asztalokhoz, kóstolgatva a hazai ízeket. A színpadon román, magyar és angol nyelven volt kiírva: „Szeretettel várunk itthon!” Falatozás közben a hazatérők felidézték a múltat, az idősebbek visszaemlékeztek az árvíz előtti helyzetre, a fiatalok emlékeiben már csak a szatmárudvari évek maradtak meg. Eldöntötték, hogy hagyományt teremtenek ebből a találkozóból, és jövőre már megpróbálják úgy rendezni a szabadságukat, hogy ezen a napon itthon lehessenek. Közben hangosabb lett a zene, elkezdődött a tánc és a nótázás.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:30
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 21.
Egy új ismeretség, bár még csak felszínes, mélyen felkavarja, kitölti minden gondolatát, és nem érti, hogyan érhette be eddig kevesebbel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...