A hazatérésre biztatott a polgármester
Utoljára módositva: 2014-08-27 08:55:09

A külföldön dolgozók közül többen is a végleges hazatérésre gondolnak, erről a szándékukról is szó esett a Szatmárudvariban első alkalommal tartott Hazatérés Napján.

 

Tegnap Szatmárudvari Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa első alkalommal szervezte meg a Hazatérés Napját azon személyek számára, akik külföldön dolgoznak, de ezekben a napokban nyári szabadságukat töltik szülőföldjükön. Dumitru Pop polgármester köszöntötte a résztvevőket a kultúrotthonban, ahol százötven személyre terítettek, a vendéglátás költségeit a helyi tanács finanszírozta. A polgármester ismertette a községben végbemenő változásokat és a jövőre szóló terveket, majd átadta a szót azoknak a meghívott szakembereknek, akik beszámoltak az európai uniós pályázati lehetőségekről, rámutatva arra, hogy idehaza is megváltoztak a körülmények, van lehetőség a boldogulásra. Magyar Lóránd, a Szatmár Megyei Vidékfejlesztési, Halászati és Kifizetési Ügynökség osztályvezetője, valamint Tóga Judit és Tóga István, a LEADER Kistérségi Csoport képviselői ismertették a pályázati lehetőségeket. A hazatérők közül többen érdeklődtek: milyen lehetőségek vannak európai uniós pénzek lehívására, mert véglegesen vissza akarnak jönni, ugyanis nyugat-európai munkahelyeiken többnyire nehéz fizikai munkát végeznek, amit már nem fizetnek meg úgy, mint ahogyan azt régebben tették.

 

Vacsora, múltidézéssel

 

A polgármester köszöntötte a vendégeket

Az est folyamán egyre többen ültek a terített asztalokhoz, kóstolgatva a hazai ízeket. A színpadon román, magyar és angol nyelven volt kiírva: „Szeretettel várunk itthon!” Falatozás közben a hazatérők felidézték a múltat, az idősebbek visszaemlékeztek az árvíz előtti helyzetre, a fiatalok emlékeiben már csak a szatmárudvari évek maradtak meg. Eldöntötték, hogy hagyományt teremtenek ebből a találkozóból, és jövőre már megpróbálják úgy rendezni a szabadságukat, hogy ezen a napon itthon lehessenek. Közben hangosabb lett a zene, elkezdődött a tánc és a nótázás.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...