A hazatérésre biztatott a polgármester
Utoljára módositva: 2014-08-27 08:55:09

A külföldön dolgozók közül többen is a végleges hazatérésre gondolnak, erről a szándékukról is szó esett a Szatmárudvariban első alkalommal tartott Hazatérés Napján.

 

Tegnap Szatmárudvari Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa első alkalommal szervezte meg a Hazatérés Napját azon személyek számára, akik külföldön dolgoznak, de ezekben a napokban nyári szabadságukat töltik szülőföldjükön. Dumitru Pop polgármester köszöntötte a résztvevőket a kultúrotthonban, ahol százötven személyre terítettek, a vendéglátás költségeit a helyi tanács finanszírozta. A polgármester ismertette a községben végbemenő változásokat és a jövőre szóló terveket, majd átadta a szót azoknak a meghívott szakembereknek, akik beszámoltak az európai uniós pályázati lehetőségekről, rámutatva arra, hogy idehaza is megváltoztak a körülmények, van lehetőség a boldogulásra. Magyar Lóránd, a Szatmár Megyei Vidékfejlesztési, Halászati és Kifizetési Ügynökség osztályvezetője, valamint Tóga Judit és Tóga István, a LEADER Kistérségi Csoport képviselői ismertették a pályázati lehetőségeket. A hazatérők közül többen érdeklődtek: milyen lehetőségek vannak európai uniós pénzek lehívására, mert véglegesen vissza akarnak jönni, ugyanis nyugat-európai munkahelyeiken többnyire nehéz fizikai munkát végeznek, amit már nem fizetnek meg úgy, mint ahogyan azt régebben tették.

 

Vacsora, múltidézéssel

 

A polgármester köszöntötte a vendégeket

Az est folyamán egyre többen ültek a terített asztalokhoz, kóstolgatva a hazai ízeket. A színpadon román, magyar és angol nyelven volt kiírva: „Szeretettel várunk itthon!” Falatozás közben a hazatérők felidézték a múltat, az idősebbek visszaemlékeztek az árvíz előtti helyzetre, a fiatalok emlékeiben már csak a szatmárudvari évek maradtak meg. Eldöntötték, hogy hagyományt teremtenek ebből a találkozóból, és jövőre már megpróbálják úgy rendezni a szabadságukat, hogy ezen a napon itthon lehessenek. Közben hangosabb lett a zene, elkezdődött a tánc és a nótázás.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...