„A jó gyerekek fogat mosnak”
Utoljára módositva: 2014-04-10 09:38:53

Egész héten át tartó tájékoztatási kampányt szervez a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság az óvodások és iskolások körében, a megfelelő fogápolás és egészséges táplálkozás témakörében.

 

Már kisgyermekkortól kezdve szoktassuk gyermekeinket rendszeres fogmosásra

Amint sok más testrész, úgy a fog és a fogíny is támpontot adhat az általános egészségi állapotról. „Az, amit a szájban látunk, hatással lehet más szervek működésére, és ennek fordítottja is igaz: a normálisan működő szervezet a száj szintjén is megnyilvánul” — áll a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, melyből az is kiderül, hogy e hét folyamán a DSP munkatársai tájékoztató, nevelő kampányt szerveznek óvodások és iskolások körében, „A jó gyerekek fogat mosnak” mottóval. A kampány célja a hatékony megelőzés, az ezzel kapcsolatos intézkedések népszerűsítése mind egyéni, mind közösségi szinten, a szájhigiénia fontossága és a rizikófaktorok megismertetése által. A tájékoztatási kampány révén a szakemberek szeretnék elérni, hogy a legfiatalabb nemzedéknek egészségesebb fogazata legyen, ennek érdekében megtanítják a gyerekeknek a helyes fogmosási technikát, ugyanakkor igyekeznek elterjeszteni körükben azt a gyakorlatot, hogy évente legalább kétszer el kell látogatni a fogorvoshoz ellenőrzésre. A száj és a fog betegségei komoly közegészségügyi gondot jelentenek, melynek szociális és gazdasági hatásai is vannak. Az egész héten át tartó akció keretében a gyerekeknek a helyes fogápolási technikákon kívül az egészséges táplálkozásról is beszélnek, ugyanis a szénsavas üdítők fogyasztása, a fehérjékben szegény étrend fogszuvasodáshoz vezethet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...