„A jó gyerekek fogat mosnak”
Utoljára módositva: 2014-04-10 09:38:53

Egész héten át tartó tájékoztatási kampányt szervez a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság az óvodások és iskolások körében, a megfelelő fogápolás és egészséges táplálkozás témakörében.

 

Már kisgyermekkortól kezdve szoktassuk gyermekeinket rendszeres fogmosásra

Amint sok más testrész, úgy a fog és a fogíny is támpontot adhat az általános egészségi állapotról. „Az, amit a szájban látunk, hatással lehet más szervek működésére, és ennek fordítottja is igaz: a normálisan működő szervezet a száj szintjén is megnyilvánul” — áll a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, melyből az is kiderül, hogy e hét folyamán a DSP munkatársai tájékoztató, nevelő kampányt szerveznek óvodások és iskolások körében, „A jó gyerekek fogat mosnak” mottóval. A kampány célja a hatékony megelőzés, az ezzel kapcsolatos intézkedések népszerűsítése mind egyéni, mind közösségi szinten, a szájhigiénia fontossága és a rizikófaktorok megismertetése által. A tájékoztatási kampány révén a szakemberek szeretnék elérni, hogy a legfiatalabb nemzedéknek egészségesebb fogazata legyen, ennek érdekében megtanítják a gyerekeknek a helyes fogmosási technikát, ugyanakkor igyekeznek elterjeszteni körükben azt a gyakorlatot, hogy évente legalább kétszer el kell látogatni a fogorvoshoz ellenőrzésre. A száj és a fog betegségei komoly közegészségügyi gondot jelentenek, melynek szociális és gazdasági hatásai is vannak. Az egész héten át tartó akció keretében a gyerekeknek a helyes fogápolási technikákon kívül az egészséges táplálkozásról is beszélnek, ugyanis a szénsavas üdítők fogyasztása, a fehérjékben szegény étrend fogszuvasodáshoz vezethet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...