„A jó gyerekek fogat mosnak”
Utoljára módositva: 2014-04-10 09:38:53

Egész héten át tartó tájékoztatási kampányt szervez a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság az óvodások és iskolások körében, a megfelelő fogápolás és egészséges táplálkozás témakörében.

 

Már kisgyermekkortól kezdve szoktassuk gyermekeinket rendszeres fogmosásra

Amint sok más testrész, úgy a fog és a fogíny is támpontot adhat az általános egészségi állapotról. „Az, amit a szájban látunk, hatással lehet más szervek működésére, és ennek fordítottja is igaz: a normálisan működő szervezet a száj szintjén is megnyilvánul” — áll a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, melyből az is kiderül, hogy e hét folyamán a DSP munkatársai tájékoztató, nevelő kampányt szerveznek óvodások és iskolások körében, „A jó gyerekek fogat mosnak” mottóval. A kampány célja a hatékony megelőzés, az ezzel kapcsolatos intézkedések népszerűsítése mind egyéni, mind közösségi szinten, a szájhigiénia fontossága és a rizikófaktorok megismertetése által. A tájékoztatási kampány révén a szakemberek szeretnék elérni, hogy a legfiatalabb nemzedéknek egészségesebb fogazata legyen, ennek érdekében megtanítják a gyerekeknek a helyes fogmosási technikát, ugyanakkor igyekeznek elterjeszteni körükben azt a gyakorlatot, hogy évente legalább kétszer el kell látogatni a fogorvoshoz ellenőrzésre. A száj és a fog betegségei komoly közegészségügyi gondot jelentenek, melynek szociális és gazdasági hatásai is vannak. Az egész héten át tartó akció keretében a gyerekeknek a helyes fogápolási technikákon kívül az egészséges táplálkozásról is beszélnek, ugyanis a szénsavas üdítők fogyasztása, a fehérjékben szegény étrend fogszuvasodáshoz vezethet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...