A Kálvária-templom őrei
Utoljára módositva: 2019-11-27 09:36:02

Csapatunk a szatmárnémeti Kálvária-templomot fogadta örökbe. Az ezelőtti évhez hasonlóan, amikor a Püspöki Palota Őrei — a Hám János líceum tavalyi csapata — nagyon szép eredményt értek el a versenyen, mi is meg szeretnénk mutatni a város lakóinak: vannak még elfeledett kincsek Szatmárnémetiben.

Azért esett a Kálváriára a választásunk, mert iskolai viszonylatban is fontos szerepet tölt be ez a templom az életünkben. Minden szerda reggel részt veszünk egy közösségi szentmisén, aminek a Kálvária ad helyet, de az évzáró vagy az évi oklevelek átadása is itt történik. Így tehát számunkra ez nemcsak egy egyszerű templom, hanem a közös találkozóhely is a rohanó világban.

Alapjában véve a templom külseje és belseje rendkívül megosztó téma a szatmári lakosok körében: van, akinek tetszik a színes, neogótikus stílus, más a giccs határait látja benne kirajzolódni. De nem csak ez az, ami érdekessé teszi a templomot, már ha csak azt a tényt vesszük figyelembe, hogy az eredeti kápolnának hűlt helye maradt a 20. században…

Ilyen és ehhez hasonló tényeket szeretnénk a lakosoknak megmutatni, és bemutatni a Kálvária nem mindennapi történetét. Online platformokon is jelen vagyunk (Facebookon és Instagramon is), ahol egy Tudtad-e? sorozatot indítunk rövid érdekességekkel, de offline is sok tervünk van. Jótékonysági műsorral, Templom-kvízzel (nem csak vallásos témákról) és számos más rendezvénnyel akarjuk felhívni az emberek figyelmét erre a kincsre, no meg persze segíteni a templomot, hogy ennél is impozánsabb külsővel büszkélkedhessen.

Mi, a Kálvária-templom őrei 20-an vagyunk a csapatban: az egész 11. B osztály: Báthori Szabina, Cuculeanu Dániel, Csapó-Ilyés Fruzsina, Finta-Fekete Eszter, Kaplonyi Réka, Kása-Baumli Dávid, Koncz Balázs, Kőrösy Csaba, Kováts Álmos, Krisztán Dániel, Márk-Nagy Borbála, Molnár Szabina, Nagy Alexandra, Nagy Máté, Pesek Adrien, Reizer Cecilia, Rus Dávid, Schmutz Patricia, Tempe Stefani és Volosin Csenge. Közösen vetettük bele magunkat ebbe a kalandba, Szilágy Norbert tanár úr pedig készségesen segít nekünk bármiben, amiben kell.

Nem álmodunk nagyot, de természetesen örülnénk, ha sikerülne megnyerni a versenyt. Ezzel nem csak azt bizonyítanánk, mennyire talpraesettek vagyunk, de azt is elérnénk, hogy az örökbe fogadott templom elnyerje a méltó figyelmet.

A csapat

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 3.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...