A Kék-tó környékén jártak a kirándulók
Utoljára módositva: 2014-01-06 10:08:54

A Szatmárnémeti Természetjárók vezetője, Vadady-Filep Gyula előreláthatóan kéthetente, vasárnap szervez majd rövidebb túrákat, az időjárás függvényében.

 

Harminchatan kirándultak szombaton a felsőbányai Kék-tóhoz

Szombaton a felsőbányai Kék-tó környékére indultak túrára a szatmárnémeti természetjárók. Vadady-Filep Gyula szervezésében ez volt az idei első kirándulás. Bár az időjárás itthon még esősnek mutatkozott, mégis 36 bátor, kitartó természetjáró indult útnak nagy lelkesedéssel, jó hangulatban. Akiket elijesztett az eső, később bánhatták, mivel Nagybányán száraz idő fogadta a természetjárókat, és egész nap kellemes kirándulóidő volt, még a nap is kisütött. A túra részvevői a Kék-tó partján fogyasztották el az otthonról hozott ebédet, majd bejárták a környéket: áfonyabokrok között felmentek a közeli, 851 m magas hegycsúcsra (ahonnan gyönyörű volt a kilátás), de az Ököri-bánya bejáratát és a barlangot is megtekintették.

Mivel nagy igény mutatkozik, Vadady-Filep Gyula rendszeressé kívánja tenni a túrákat. Az idei évben előreláthatóan kéthetente, vasárnap szervez majd rövidebb túrákat, az időjárás függvényében. A tervezett túrákról idejében értesítik majd az érdeklődőket. Amint felmelegszik az idő, akár többnapos kiruccanásokra is számítani lehet.

További kedvcsináló képek a Szatmárnémeti Természetjárók Facebook-csoportjában láthatók, amelyhez bármely természetbarát, túrázni vágyó érdeklődő csalatkozását szeretettel várják!

 

 

Nagy Eszter

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...