A Kék-tó környékén jártak a kirándulók
Utoljára módositva: 2014-01-06 10:08:54

A Szatmárnémeti Természetjárók vezetője, Vadady-Filep Gyula előreláthatóan kéthetente, vasárnap szervez majd rövidebb túrákat, az időjárás függvényében.

 

Harminchatan kirándultak szombaton a felsőbányai Kék-tóhoz

Szombaton a felsőbányai Kék-tó környékére indultak túrára a szatmárnémeti természetjárók. Vadady-Filep Gyula szervezésében ez volt az idei első kirándulás. Bár az időjárás itthon még esősnek mutatkozott, mégis 36 bátor, kitartó természetjáró indult útnak nagy lelkesedéssel, jó hangulatban. Akiket elijesztett az eső, később bánhatták, mivel Nagybányán száraz idő fogadta a természetjárókat, és egész nap kellemes kirándulóidő volt, még a nap is kisütött. A túra részvevői a Kék-tó partján fogyasztották el az otthonról hozott ebédet, majd bejárták a környéket: áfonyabokrok között felmentek a közeli, 851 m magas hegycsúcsra (ahonnan gyönyörű volt a kilátás), de az Ököri-bánya bejáratát és a barlangot is megtekintették.

Mivel nagy igény mutatkozik, Vadady-Filep Gyula rendszeressé kívánja tenni a túrákat. Az idei évben előreláthatóan kéthetente, vasárnap szervez majd rövidebb túrákat, az időjárás függvényében. A tervezett túrákról idejében értesítik majd az érdeklődőket. Amint felmelegszik az idő, akár többnapos kiruccanásokra is számítani lehet.

További kedvcsináló képek a Szatmárnémeti Természetjárók Facebook-csoportjában láthatók, amelyhez bármely természetbarát, túrázni vágyó érdeklődő csalatkozását szeretettel várják!

 

 

Nagy Eszter

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:40
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...