A Kék-tó környékén jártak a kirándulók
Utoljára módositva: 2014-01-06 10:08:54

A Szatmárnémeti Természetjárók vezetője, Vadady-Filep Gyula előreláthatóan kéthetente, vasárnap szervez majd rövidebb túrákat, az időjárás függvényében.

 

Harminchatan kirándultak szombaton a felsőbányai Kék-tóhoz

Szombaton a felsőbányai Kék-tó környékére indultak túrára a szatmárnémeti természetjárók. Vadady-Filep Gyula szervezésében ez volt az idei első kirándulás. Bár az időjárás itthon még esősnek mutatkozott, mégis 36 bátor, kitartó természetjáró indult útnak nagy lelkesedéssel, jó hangulatban. Akiket elijesztett az eső, később bánhatták, mivel Nagybányán száraz idő fogadta a természetjárókat, és egész nap kellemes kirándulóidő volt, még a nap is kisütött. A túra részvevői a Kék-tó partján fogyasztották el az otthonról hozott ebédet, majd bejárták a környéket: áfonyabokrok között felmentek a közeli, 851 m magas hegycsúcsra (ahonnan gyönyörű volt a kilátás), de az Ököri-bánya bejáratát és a barlangot is megtekintették.

Mivel nagy igény mutatkozik, Vadady-Filep Gyula rendszeressé kívánja tenni a túrákat. Az idei évben előreláthatóan kéthetente, vasárnap szervez majd rövidebb túrákat, az időjárás függvényében. A tervezett túrákról idejében értesítik majd az érdeklődőket. Amint felmelegszik az idő, akár többnapos kiruccanásokra is számítani lehet.

További kedvcsináló képek a Szatmárnémeti Természetjárók Facebook-csoportjában láthatók, amelyhez bármely természetbarát, túrázni vágyó érdeklődő csalatkozását szeretettel várják!

 

 

Nagy Eszter

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...