A képviselőház elfogadta az Európai Unió munkavállalóinak kiegészítő nyugdíjára vonatkozó törvénytervezetet
Utoljára módositva: 2019-06-05 14:49:53

A képviselőház szerdán elfogadott egy törvénytervezetet a munkavállalók tagállamok közötti mobilitásának növelésére vonatkozó minimumkövetelményekről, a kiegészítőnyugdíj-jogosultságok megszerzésének és megőrzésének javítása révén.

A tervezetet 258 képviselő támogatta szavazatával.

 

A törvényjavaslat célja a munkavállalók tagállamok közötti mobilitásának növelésére vonatkozó minimumkövetelmények szabályozása a kiegészítőnyugdíj-jogosultságok megszerzésének és megőrzésének javítása révén, a vonatkozó európai szabályoknak megfelelően.

 

A jogszabály előírja a 2014. április 16-ai, 2014/50-es európai parlamenti és tanácsi irányelv átültetését a nemzeti jogrendszerbe, és célja a munkavállalóknak az Európai Unió tagállamai közötti szabad mozgását gátló tényezők felszámolása, a foglalkoztatási jogviszonyhoz köthető kiegészítőnyugdíj-jogosultságok megszerzésére és megőrzésére alkalmazandó rendszer javítása révén.

 

A képviselőház a döntéshozó testület, a törvénytervezetet a szenátus már elfogadta március 18-ai ülésén.

AGERPRES/(RO – szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...