A kimondott szó súlyának fontosságát hangsúlyozták
Utoljára módositva: 2019-07-03 16:41:09

A nagyszokondi gyermektáborokat készítették elő az ifjúsági csoportvezetők július 24. és 28. között. Az új csoportvezetőknek jó lehetőség volt ez az idősebbektől való tanulásra.

Harminc ifjúsági csoportvezetővel dolgoztak együtt a nyári gyermektáborok előkészítésén a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodájának munkatársai június 24. és 28. között a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. A fiatal csoportvezetők az egyházmegye különböző plébániáin segítik az ifjúsági foglalkozásokat, a plébános kapcsolattartását, valamint bekapcsolódnak az egyházmegyei iroda rendezvényeibe. Így vettek részt a próbatáboron is, amelyen finomították a közelgő gyermektáborok tematikáját, elvégezték a beosztást, felkészültek a csoportbeszélgetésekre, elgyakorolták a játékokat, a csapatban való munkát…

Az új csoportvezetőknek jó lehetőség volt ez az idősebbektől való tanulásra, és mindenkinek a töltekezésre, kikapcsolódásra. Tyukodi Beáta SJC, a püspökség ifjúsági referense kérdésünkre elmondta, a fiatalok nyitottak voltak az új információra, a tanulásra, de az őszinte egymásra figyelésre, a beszélgetésekre, az együttműködésre is. Sok ötlettel érkeztek, hogyan lehetne még érdekesebbé tenni a táborokat. A munka mellett a csoportvezetők számára minden nap lehetőség nyílt a kötetlen együttlétre, játékra, az imára és csendre, pénteken pedig Barta Barnabás püspöki titkár, ifjúsági és ministránslelkész mutatott be körükben szentmisét.

A nagyszokondi gyermektáborokat idén július utolsó hetétől augusztus végéig, öt héten keresztül tartják — ötször váltakoznak majd a részt vevő csoportok, a táborvezető és csoportvezetők. A tematikát tekintve idén a kimondott szavakra figyelnek, azok súlyára. Igyekeznek felhívni a gyerekek figyelmét arra, milyen nagy hatást lehet elérni a szavakkal: míg a dicsérő vagy kedves szavak simogatnak, szeretnek, a bántó szavakkal sérüléseket lehet szerezni. A keresztény ember a cselekedetei mellett vigyáz a szavaira is.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...