A kinevezésekről döntenek
Utoljára módositva: 2017-08-23 11:22:37

A 2017/2018-as tanévben több olyan tanintézmény is lesz a megyében, amelyet egy évre kinevezett igazgatók, aligazgatók fognak vezetni.

A júniusi-augusztusi időszakban tartott iskolaigazgatói és aligazgatói versenyvizsga után is üresen maradt állásokra könnyített feltételekkel pályázhattak a pedagógusok, a mandátum egy évre szól. Ez azt jelenti, hogy a 2017/2018-as tanévben is lesznek olyan tanintézmények, ahova áthelyezéssel biztosítanak igazgatót, aligazgatót, derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. Megyénkben 32 vezetői tisztséget hirdettek meg, amelyekből 22 igazgatói és 10 aligazgatói. A meghirdetett állásokra 38-an jelentkeztek, összesen 44 dossziét iktattak, hiszen néhányan több vezetői tisztségre is pályáztak. Azok a pedagógusok, akik tagjai az országos oktatásmenedzsment-testületnek, augusztus 17-ig írásban jelezhették a megyei tanfelügyelőségen, hogy megpályázzák az egy évre szóló állást. A jelentkezési dossziék elemzését követően 14 jelentkező 16 opcióját érvénytelenítették, mivel a pályázók nem feleltek meg a követelményeknek, vagy pedig hiányos dossziét adtak le, derül ki a tanfelügyelőség közleményéből.

A tanügyminisztérium által meghatározott eljárás alapján augusztus 21-én szervezték meg a szóbeli meghallgatásokat. A vizsgázóknak egy háromtagú szakbizottság előtt kellett bemutatniuk elképzelésüket az általuk választott tanintézet fejlesztésére vonatkozóan, ugyanakkor a tanügyi törvénykezésben szerzett ismereteikről is számot kellett adniuk. A vizsgázók kiértékelése a tanügyminisztérium által meghatározott pontozás alapján történt. A legtöbb húszperces interjú során a maximális 30-ból pedig legalább 21 pontot kellett elérniük, hogy betölthessék az állást. A szóbeli meghallgatásra 24 pedagógust vettek előjegyzésbe, két személy nem jelent meg a meghallgatáson, és 19 pedagógusnak sikerült a vizsgája.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség igazgatótanácsa a mai ülésén dönt a szóbeli meghallgatáson jól szerepelt pedagógusok kinevezéséről, áll a tanfelügyelőség tájékoztatásában.

 

Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...