A kinevezésekről döntenek
Utoljára módositva: 2017-08-23 11:22:37

A 2017/2018-as tanévben több olyan tanintézmény is lesz a megyében, amelyet egy évre kinevezett igazgatók, aligazgatók fognak vezetni.

A júniusi-augusztusi időszakban tartott iskolaigazgatói és aligazgatói versenyvizsga után is üresen maradt állásokra könnyített feltételekkel pályázhattak a pedagógusok, a mandátum egy évre szól. Ez azt jelenti, hogy a 2017/2018-as tanévben is lesznek olyan tanintézmények, ahova áthelyezéssel biztosítanak igazgatót, aligazgatót, derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. Megyénkben 32 vezetői tisztséget hirdettek meg, amelyekből 22 igazgatói és 10 aligazgatói. A meghirdetett állásokra 38-an jelentkeztek, összesen 44 dossziét iktattak, hiszen néhányan több vezetői tisztségre is pályáztak. Azok a pedagógusok, akik tagjai az országos oktatásmenedzsment-testületnek, augusztus 17-ig írásban jelezhették a megyei tanfelügyelőségen, hogy megpályázzák az egy évre szóló állást. A jelentkezési dossziék elemzését követően 14 jelentkező 16 opcióját érvénytelenítették, mivel a pályázók nem feleltek meg a követelményeknek, vagy pedig hiányos dossziét adtak le, derül ki a tanfelügyelőség közleményéből.

A tanügyminisztérium által meghatározott eljárás alapján augusztus 21-én szervezték meg a szóbeli meghallgatásokat. A vizsgázóknak egy háromtagú szakbizottság előtt kellett bemutatniuk elképzelésüket az általuk választott tanintézet fejlesztésére vonatkozóan, ugyanakkor a tanügyi törvénykezésben szerzett ismereteikről is számot kellett adniuk. A vizsgázók kiértékelése a tanügyminisztérium által meghatározott pontozás alapján történt. A legtöbb húszperces interjú során a maximális 30-ból pedig legalább 21 pontot kellett elérniük, hogy betölthessék az állást. A szóbeli meghallgatásra 24 pedagógust vettek előjegyzésbe, két személy nem jelent meg a meghallgatáson, és 19 pedagógusnak sikerült a vizsgája.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség igazgatótanácsa a mai ülésén dönt a szóbeli meghallgatáson jól szerepelt pedagógusok kinevezéséről, áll a tanfelügyelőség tájékoztatásában.

 

Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...