A kiszolgáltatottság ellen
Utoljára módositva: 2013-11-26 09:02:16

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) szervezésében többnapos figyelemfelkeltő akció zajlik.

Állami és civil szervezetek és diákok is résztvevői voltak a tegnapi felvonulásnak

Ennek célja az, hogy a nőkkel szembeni erőszakra, a bántalmazás elszenvedőire irányítsa a közvélemény figyelmét. November 22-én kerekasztal-megbeszéléssel kezdődött a programsorozat, amely tegnap folytatódott. A szatmárnémeti Corneliu Coposu sétányról indult az a menet, amelynek résztvevői célként fogalmazták meg azt, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bántalmazások tényére s ezek elszenvedőire, az ilyen emberek kiszolgáltatottságára. Mint elhangzott, fontos elérni azt, hogy az emberek ne dugják homokba a fejüket, mikor bántalmazásról szereznek tudomást. Akár nőkről van szó, akár gyermekekről, ne legyen tabutéma az erőszak, mert az agresszort védi az, aki hallgat.

 

Egyéb akciók

 

Az akciósorozat folytatásaként pénteken a Caritas Szervezet szatmárnémeti, Dr. Lükő Béla utca 15. szám alatti konferenciatermébe várják a szociális munkásokat, kiknek kerekasztal-megbeszélést szerveznek a témában. Decemberben a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben őrzött rabok egy csoportjával szerveznek találkozót a SPAS munkatársai. Ekkor a családon belüli erőszakos magatartás káros hatásairól is szó lesz, ugyanúgy, mint a családjukat/családtagjaikat terrorizálni hajlamos személyek felelősségéről is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...