A kolozsvári meccsre készült a VSK
Utoljára módositva: 2014-02-27 19:44:10

A papírformának megfelelő vereséget szenvedett el csütörtök délután a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata az Aradi ICIM-mel szemben. Éles Péter edző tanítványai az utolsó negyedben harminckét pontos hátrányból jöttek fel a végére huszonegyre.

Orosz Andi (fehér, 7-es számú mez) csütörtökön 18 pontot dobott

Alaposan megcsappant az érdeklődés a Szatmárnémeti VSK – Aradi ICIM mérkőzés iránt: az előző idényekben teltházas rangadónak számított, csütörtökön azonban alig több mint százötven néző előtt zajlott a női kosárlabda Nemzeti Liga 25. fordulójából előrehozott találkozó. Ennek egyetlen magyarázata van: a két csapat játékoskerete közötti értékbeli különbség idén nagyon nagy, ami meglátszott a meccsen és az eredmény alakulásán is. Pedig Éles Péter edző tanítványai elégségesen kezdtek: Orosz Andreea, Tarţa–Laza Eninő, Cristiana Cutaş, Kortni Jones, Tabytha Wampler kezdő ötössel a VSK tartotta magát a 7. percig, amikor nyolc pontos hátrányból még visszajött a szatmári gárda háromra (16–19). A második negyed viszont katasztrófába süllyedt, a pályán ugyanis csak az ellenfél akarata érvényesült. Orosz Andi és Tarţa Eni még próbálta tartani a lépést, és Wampler, illetve Cutaş triplái még adtak némi okot a felzárkózás reményére, viszont Jose Araujo edző csapata mindenre válaszolni tudott, így szünetig huszonháromra nőtt az aradi for (32–55). Itt vélhetően fejben is eldőlt a meccs, ugyanis a folytatásban sem villogtak a csapatok. Néhány tetszetős megmozdulást leszámítva ugyanaz történt a pályán, ami az előző negyedben. Igaz, már az ICIM sem hajtott, az utolsó tíz percre pedig még hozzátett ötöt az előnyéhez (47–75). A 32. percben már harminckettővel vezetett az ellenfél (47–79), amikor Araujo úgy döntött, behúzza a kéziféket. Vélhetően Éles is már a szombati, kolozsvári bajnokira gondolhatott, amikor úgy döntött, alapembereit a kispadon hagyja, hogy pihenhessenek a következő, sokkal fontosabb bajnokira. A lehetőséget kihasználva Diana Moldoveanu is feliratkozott a pontdobók listájára, Amdra Neşte pedig lepattanókat gyűjtött be és gólpasszt is adott Caile Desroches-nak. Az utolsó másodpercekben még arra is lett volna lehetőség, hogy húsz alá hozza a meccset a VSK, azonban a támadást nem sikerült értékesíteni, így maradt a végére a 21 pontos vereség (69–90).

Szombaton délben újabb bajnoki vár a szatmáriakra, és Éles már korábban is jelezte, hogy sokkal fontosabb a Kolozsvári U elleni összecsapás, ahonnan pontokkal kell hazatérjenek a lányok.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 25. forduló (előrehozott mérkőzés)

Szatmárnémeti VSK – Aradi ICIM 69–90 (16:25, 16:30, 15:20, 22:15).

Tarţa Eni volt a VSK legjobbja az Aradi ICIM elleni bajnokin

VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Adi, Moldoveanu (2, 0, 0), Orosz (18, 4, 3), Voica (6, 0, 0), Ivan (0, 1, 0), Nagy, Neşte (0, 2, 1), Desroches (12, 3, 0), Tarţa–Laza (17, 7, 2), Jones (1, 2, 0), Wampler (9, 10, 1), Cutaş (4, 4, 1).

ICIM (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Mercea (5, 4, 0), Rhoads (21, 2, 4), Manea, Moraru (2, 2, 1), Cosby (26, 1, 4), Brosovszky (10, 5, 2), Broomfield (10, 5, 2), Manta (2, 1, 0), Engelman (3, 5, 0), Crăciun (4, 2, 1), Milovanovic (6, 5, 3).

Kép és szöveg: Pesek Attila

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...