A költségek felét elfogyasztottuk
Utoljára módositva: 2019-06-07 08:59:05

A lakosság a költségei nagy részét, 56,5%-át „elfogyasztotta” a tavalyi évben, ennivalóra és italra költötte, valamint szolgáltatásokra.

Ételre és italra, valamint különböző szolgáltatások kifizetésére szánják a romániaiak a legtöbbet: 2018-ban a költségeik 56,5 százalékát megették és megitták, valamint nem élelmiszeripari termékekre és különböző szolgáltatásokra költötték, míg 31,5 százalékot az adók kifizetésére és egyéb hozzájárulásokra fordítottak. Lakásvásárlásra vagy új otthon építésére fordították a legkevesebbet, 0,5 százalékot.

Az Országos Statisztikai Intézet szerint 2018-ban egy átlagos romániai háztartás havi teljes költsége 3667 lej volt, 1407 lej személyenként, ami a bevételek 86,2 százalékát jelentette. A statisztikusok közleménye alapján tavaly egy háztartás tényleges jövedelme 4251 lej volt, 1631 lej személyenként, ennek legfőbb forrása pedig a fizetés volt — a teljes bevételek 67,2 százaléka.

Az intézet adatai alapján a háztartások havi teljes bevételéből a munkabérek mellett 18,7 százalékot a szociális támogatások, 1,9 százalékot a mezőgazdaságból származó jövedelmek, 2,2 százalékot a független, nem mezőgazdasági tevékenységekből származó összegek, 7,8 százalékot a természetben adott juttatások, 6,4 százalékot pedig a saját forrásból megtermelt élelmiszeripari cikkek tettek ki.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...