A költségek felét elfogyasztottuk
Utoljára módositva: 2019-06-07 08:59:05

A lakosság a költségei nagy részét, 56,5%-át „elfogyasztotta” a tavalyi évben, ennivalóra és italra költötte, valamint szolgáltatásokra.

Ételre és italra, valamint különböző szolgáltatások kifizetésére szánják a romániaiak a legtöbbet: 2018-ban a költségeik 56,5 százalékát megették és megitták, valamint nem élelmiszeripari termékekre és különböző szolgáltatásokra költötték, míg 31,5 százalékot az adók kifizetésére és egyéb hozzájárulásokra fordítottak. Lakásvásárlásra vagy új otthon építésére fordították a legkevesebbet, 0,5 százalékot.

Az Országos Statisztikai Intézet szerint 2018-ban egy átlagos romániai háztartás havi teljes költsége 3667 lej volt, 1407 lej személyenként, ami a bevételek 86,2 százalékát jelentette. A statisztikusok közleménye alapján tavaly egy háztartás tényleges jövedelme 4251 lej volt, 1631 lej személyenként, ennek legfőbb forrása pedig a fizetés volt — a teljes bevételek 67,2 százaléka.

Az intézet adatai alapján a háztartások havi teljes bevételéből a munkabérek mellett 18,7 százalékot a szociális támogatások, 1,9 százalékot a mezőgazdaságból származó jövedelmek, 2,2 százalékot a független, nem mezőgazdasági tevékenységekből származó összegek, 7,8 százalékot a természetben adott juttatások, 6,4 százalékot pedig a saját forrásból megtermelt élelmiszeripari cikkek tettek ki.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...