A könnyű drogok is befolyásolhatják a vezetést
Utoljára módositva: 2014-01-23 09:54:30

A Szatmár megyei rendőrök folytatják találkozásaikat a szatmárnémeti sofőriskolák tanulóival a „Fiatalok a volánnál” című akciójuk keretében, melyek célja baleset-megelőzés a 18 és 25 év közötti fiatalok körében. Kedden egy újabb tájékoztató jellegű találkozót rendeztek a Nord Star sofőriskolában, ahol a projekt kezdeményezője, Hrihorişan Felicia felügyelő a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség képviseletében, valamint Puşa Beatrix Câmpan, a Szatmárnémeti Drogellenes Központ képviseletében tartott előadást. A felügyelő statisztikát mutatott be a halálos kimenetelű közlekedési balesetekről világ-, országos és Szatmár megyei szinten, ugyanakkor a balesetek okait is ismertette a diákokkal, aláhúzva, hogy azokat a legtöbb esetben fiatalok okozzák. A Drogellenes Központ képviselője az alkohol, a kábítószer, valamint egyéb gyógyszerek vezetés közbeni hatásaira hívta fel a tanulók figyelmét, kihangsúlyozva, hogy a „könnyebb drogok”, mint a cigaretta vagy a kávé is befolyásolhatják a vezetést. A cigaretta ugyanis nemcsak lefoglalja a sofőr egyik kezét, hanem a szemet is irritálja, ráadásul csökkenti az oxigén mennyiségét a jármű utasterében. A kávészünet természetesen jól jön egy hosszabb út során, viszont hatása nagyon kevés ideig tart (10—15 perc), ezalatt pedig sok energiát veszít a sofőr, így később erősebben érzi a fáradtságot, akár el is aludhat. A szakemberek mozgóképekkel és fotókkal illusztrált előadásait végig figyelmesen hallgatta a sofőriskola 50 diákja. A „Fiatalok a volánnál” nevű akció a továbbiakban is folytatódik a szatmárnémeti sofőriskolákban és líceumokban a Drogellenes Központ és a Vöröskereszt képviselőinek a közreműködésével. Az utóbbi intézmény munkatársai elsősegélynyújtásra tanítják a diákokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...