A körgyűrűvel jól haladnak
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:40:17

Ütemterv szerint halad a szatmárnémetit elkerülő út építésének előkészítése, számolt be a helyzet állásáról Adrian Albu alpolgármester.

Annak ellenére, hogy úgy tűnhet, takaréklángra van véve a szatmárnémeti elkerülő út építése, a szatmárnémeti alpolgármester szerint a tempó az előírtnak megfelelő. A topográfiai felmérések második szakasza zajlik éppen, részletezte Adrian Albu, több másik munkafázissal párhuzamosan. A földtani mérések jelen pillanatban a részletes helyzetfelmérésről szólnak, a kisajátításokat megelőző méréseket most pontosítják, a parcellákról centire pontos regisztert készítenek. Az alpolgármester szerint a kisajátítások idején felmerült problémákat megoldották, a konfliktushelyzeteket kioltották, választ kaptak kérdéseikre azok is, akiknek területét nem sajátították ki teljes egészében, hanem korábbi földterületük egy részén továbbra is tulajdonosok maradtak. Albu úgy számolja, hogy a kataszteri munka tavaszi befejezését követően és a talaj menti fagyok megszűntével, körülbelül március 15. után kezdődhet a tulajdonképpeni útépítési munka. Két helyszínen is munkatelepet fog nyitni a kivitelező, ezek közül az egyik a körút repülőtér felőli kezdő szakaszán lesz majd, a másik munkatelep-nyitási helyszínről még nem döntöttek.

Egy másik, szokatlannak számító munkafázis az aknamentesítési tevékenység, Albu szerint az ezt végzők ásnak néhány méterenként lyukat a földbe, sokáig nem is értették, hogy miért. Ezt elvégezni általános érvényű előírás új út építését megelőzően, ha hetven évvel ezelőtt is, de háború zajlott a környéken, az esetleges háborús lövedékeket hivatottak megtalálni azok, akik ezt a részét végzik az építkezés-előkészítésnek.

Hiányossága viszont a körgyűrű-építésnek, hogy az ígéretek ellenére nincs Szatmárnémetiben útügyi hatósági illetékes, aki a volt telektulajdonosok problémáit rendezné. Adrian Albu elmondta, ahogyan az útépítőknek, úgy a lakosságnak is minden segítséget megad a szatmárnémeti városvezetés, forduljon a hivatalhoz — és ha jól értettük akkor magához Adrian Albu alpolgármesterhez — az, akinek valami problémája van az üggyel kapcsolatban.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...