A körgyűrűvel jól haladnak
Utoljára módositva: 2017-11-10 17:40:17

Ütemterv szerint halad a szatmárnémetit elkerülő út építésének előkészítése, számolt be a helyzet állásáról Adrian Albu alpolgármester.

Annak ellenére, hogy úgy tűnhet, takaréklángra van véve a szatmárnémeti elkerülő út építése, a szatmárnémeti alpolgármester szerint a tempó az előírtnak megfelelő. A topográfiai felmérések második szakasza zajlik éppen, részletezte Adrian Albu, több másik munkafázissal párhuzamosan. A földtani mérések jelen pillanatban a részletes helyzetfelmérésről szólnak, a kisajátításokat megelőző méréseket most pontosítják, a parcellákról centire pontos regisztert készítenek. Az alpolgármester szerint a kisajátítások idején felmerült problémákat megoldották, a konfliktushelyzeteket kioltották, választ kaptak kérdéseikre azok is, akiknek területét nem sajátították ki teljes egészében, hanem korábbi földterületük egy részén továbbra is tulajdonosok maradtak. Albu úgy számolja, hogy a kataszteri munka tavaszi befejezését követően és a talaj menti fagyok megszűntével, körülbelül március 15. után kezdődhet a tulajdonképpeni útépítési munka. Két helyszínen is munkatelepet fog nyitni a kivitelező, ezek közül az egyik a körút repülőtér felőli kezdő szakaszán lesz majd, a másik munkatelep-nyitási helyszínről még nem döntöttek.

Egy másik, szokatlannak számító munkafázis az aknamentesítési tevékenység, Albu szerint az ezt végzők ásnak néhány méterenként lyukat a földbe, sokáig nem is értették, hogy miért. Ezt elvégezni általános érvényű előírás új út építését megelőzően, ha hetven évvel ezelőtt is, de háború zajlott a környéken, az esetleges háborús lövedékeket hivatottak megtalálni azok, akik ezt a részét végzik az építkezés-előkészítésnek.

Hiányossága viszont a körgyűrű-építésnek, hogy az ígéretek ellenére nincs Szatmárnémetiben útügyi hatósági illetékes, aki a volt telektulajdonosok problémáit rendezné. Adrian Albu elmondta, ahogyan az útépítőknek, úgy a lakosságnak is minden segítséget megad a szatmárnémeti városvezetés, forduljon a hivatalhoz — és ha jól értettük akkor magához Adrian Albu alpolgármesterhez — az, akinek valami problémája van az üggyel kapcsolatban.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 20:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 24.
Mindig van hova tovább lépni. Amikor úgy érzed már mindent kipróbáltál, a legtöbb esetben valójában épp csak néhány módszerrel próbálkoztál. Lehet, ma még nem találtad meg az utat, amelyet keresel, de ez nem ok arra, hogy feladd! Ma legyél kitartó, és ne fogadd el a látszólagos kudarcot! Próbálkozz addig, amíg sikerrel nem jársz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...