A kormány elfogadja a kalóztevékenység visszaszorítását célzó rendeletet
Utoljára módositva: 2019-03-21 15:27:21

A csütörtöki egyeztetéseken a kormány ígéretet tett arra, hogy jövő heti ülésén elfogadja a kalóztevékenység visszaszorítását célzó törvénymódosításokat tartalmazó sürgősségi rendeletet – nyilatkozta a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetségének (COTAR) elnöke, Vasile Ştefănescu.

A COTAR tagjai tiltakozó akciót tartottak csütörtökön a kormány épülete előtt, az engedély nélkül működő személyfuvarozók piacról való kiszorítását, a kalóztevékenységet betiltó sürgősségi rendelettervezet elfogadását követelve. Közben a Victoria-palotában egyeztetésre ültek össze a tüntetők és a kabinet illetékesei.

“Minden problémát megvitattunk. A kormány ígéretet tett arra, hogy a Viorica Dăncilă miniszterelnök hazatérése utáni első ülésen, azaz jövő csütörtökön vagy pénteken elfogadja a sürgősségi rendeletet” – mondta Vasile Ştefănescu a megbeszélés után, hangsúlyozva, hogy így 11 óra 45 perckor véget ért a tiltakozásuk, amely az eredeti tervek szerint 15 óráig tartott volna.

A kabinetet Toni Greblă kormányfőtitkár, a miniszterelnöki kancellária vezetője, Costin Mihalache, valamint a szállításügyi és a regionális fejlesztési minisztérium illetékesei képviselték az egyeztetésen – derül ki a kormány közleményéből, amely megerősíti, hogy a március 1-jén közvitára bocsátott rendelettervezetet soron következő ülésén fogadja el a kabinet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. április 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...