A kormány első olvasatban tárgyalja az Egy család, egy lakás programot
Utoljára módositva: 2019-05-23 16:14:34

A kormány első olvasatban tárgyalja az Első ház projektből átalakított Egy család, egy lakás nevű programot – közölte a kabinet csütörtöki ülésének elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő szerint ez a program inkább megfelel az igényeknek, mint az Első ház projekt és számos új kedvezményt vezet be.

‘A kormánygarancia arányát a hitel 50 százalékáról 80 százalékra tervezzük emelni, ugyanakkor az állam átvállalja a kezelési költségeket és jelentős kamatkedvezményeket nyújt a gyerekes családoknak, illetve a fogyatékkal élő személyeknek” – magyarázta a kormányfő.

Viorica Dăncilă elmondta azt is: 500 ezer eurós összegre pályázhatnak azok a civil szervezetek vagy befektetők, amelyek vállalják, hogy lakóközpontokat építenek idős személyek számára. A 2020-ig tartó programot négymilliárd lej keretösszegű kötelezettségvállalási hitelből finanszírozzák.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...