A közbiztonságra panaszkodnak a peleiek
Utoljára módositva: 2016-07-26 19:02:19

Közbiztonságot szeretnék a pelei lakosok, ehhez a kormánymegbizott közbenjárását kérték.

A prefektúra képviselői és a pelei küldöttség a meghallgatáson

A Szatmár Megyei Prefektúrán tegnap megtartott meghallgatásra Peléről (Becheni) érkezett egy küldöttség. A Florin Găzdac tanácsadó és kollégái által meghallgatott asszonyok a pelei lakosok nevében egy, 64 nevet és aláírást tartalmazó beadvánnyal érkeztek, melyben azt kérik a kormány területi képviselőjétől és a hivatal munkatársaitól, hogy foglalkozzanak a Sződemeter községhez tartozó település, Pele közbiztonságával — ami a jelenlévők szerint egyenesen katasztrofális.

 

 

A rendőr nem büntet

 

A csoport szószólója elmondta, hogy minden második héten történik betörés, idős asszonyt erőszakolnak meg, nem lehet biztonságban kimenni az utcára, nem tudni, ha este leteszi a fejét az ember, mire fog felkelni, esetleg mikor háborítják nyugalmában, s törnek be hozzá. Azt is elpanaszolták, hogy az utcára nem lehet egy fát elültetni, mert egyszerűen kitörik ismeretlen tettesek, de a majorságot is lopják. Azt is kihangsúlyozták, hogy a falu mintegy 80%-a szociális segélyezett, és jelentős hányaduk származásukat tekintve roma. A községi rendőrőrsön is panaszkodtak már a lakosok, magyarázták tegnap, de ilyenkor azt válaszolja a rendőr, hogy ha meg is bünteti a szabálytalankodókat, akkor a község polgármestere semmissé nyilvánítja a bírságot, tehát hiába a pénzbírság. Erre reagálva Florin Găzdac tanácsadó fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a rendőrség által adott bírságot az önkormányzat vezetője nem teheti semmissé, ehhez egyetlen polgármesternek sincs joga.

 

Dolgoznak, de nem a köz javára

 

A fogadóórán megjelentek elmondták, ha ilyen körülmények mellett valaki veszi a bátorságot és megszólítja a romákat, hogy fogják vissza magukat, akkor azzal torkolják le, hogy úgyis mennek dolgozni a rendőrnek, s ezzel el lesz intézve a dolog. A pelei lakosok szerint a szociális segélyezettek a kötelezően ledolgozandó óraszámot nem a köz javára végzik, hanem a polgármesternek és társaságának, valamint a rendőrnek dolgoznak, ezért azt kérték a kormánybiztosi hivatal képviselőitől, segítsenek nekik abban, hogy rend legyen végre a falujukban.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...