A közbiztonságra panaszkodnak a peleiek
Utoljára módositva: 2016-07-26 19:02:19

Közbiztonságot szeretnék a pelei lakosok, ehhez a kormánymegbizott közbenjárását kérték.

A prefektúra képviselői és a pelei küldöttség a meghallgatáson

A Szatmár Megyei Prefektúrán tegnap megtartott meghallgatásra Peléről (Becheni) érkezett egy küldöttség. A Florin Găzdac tanácsadó és kollégái által meghallgatott asszonyok a pelei lakosok nevében egy, 64 nevet és aláírást tartalmazó beadvánnyal érkeztek, melyben azt kérik a kormány területi képviselőjétől és a hivatal munkatársaitól, hogy foglalkozzanak a Sződemeter községhez tartozó település, Pele közbiztonságával — ami a jelenlévők szerint egyenesen katasztrofális.

 

 

A rendőr nem büntet

 

A csoport szószólója elmondta, hogy minden második héten történik betörés, idős asszonyt erőszakolnak meg, nem lehet biztonságban kimenni az utcára, nem tudni, ha este leteszi a fejét az ember, mire fog felkelni, esetleg mikor háborítják nyugalmában, s törnek be hozzá. Azt is elpanaszolták, hogy az utcára nem lehet egy fát elültetni, mert egyszerűen kitörik ismeretlen tettesek, de a majorságot is lopják. Azt is kihangsúlyozták, hogy a falu mintegy 80%-a szociális segélyezett, és jelentős hányaduk származásukat tekintve roma. A községi rendőrőrsön is panaszkodtak már a lakosok, magyarázták tegnap, de ilyenkor azt válaszolja a rendőr, hogy ha meg is bünteti a szabálytalankodókat, akkor a község polgármestere semmissé nyilvánítja a bírságot, tehát hiába a pénzbírság. Erre reagálva Florin Găzdac tanácsadó fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a rendőrség által adott bírságot az önkormányzat vezetője nem teheti semmissé, ehhez egyetlen polgármesternek sincs joga.

 

Dolgoznak, de nem a köz javára

 

A fogadóórán megjelentek elmondták, ha ilyen körülmények mellett valaki veszi a bátorságot és megszólítja a romákat, hogy fogják vissza magukat, akkor azzal torkolják le, hogy úgyis mennek dolgozni a rendőrnek, s ezzel el lesz intézve a dolog. A pelei lakosok szerint a szociális segélyezettek a kötelezően ledolgozandó óraszámot nem a köz javára végzik, hanem a polgármesternek és társaságának, valamint a rendőrnek dolgoznak, ezért azt kérték a kormánybiztosi hivatal képviselőitől, segítsenek nekik abban, hogy rend legyen végre a falujukban.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...