A közepes árfekvésű autókat keresik
Utoljára módositva: 2014-07-14 09:56:28

Az ára mellett a jármű gyártási helye volt még fontos tegnap az Amaci úti autópiacon vásárlók számára, a német autók közül is a Volkswagent keresték a legtöbben ezen a vásárnapon.

 

A nyári szabadságolási időszak előtt a megszokottnál több eladó és több vevő is összegyűlt tegnap a szatmárnémeti autópiacon, több mint száz négykerekűt kínáltak eladásra. Egy kétszemélyes Suzuki Burgman is szerepelt a tegnapi kínálatban, a 250 köbcentis nagy-robogóért 1200 eurót kért a gazdája.

A választék ismét főleg német gyártmányú autókból állt, alig pár francia vagy brit gyártmányú kocsi színesítette a kínálatot. A német autók közül is a VW vitte a prímet, a wolfsburgi gyár modelljei közül is főleg a Passat és a Golf volt tegnap is a legnépszerűbb, a helyben eladott mintegy kéttucatnyi autó nagy része is ilyen volt.

Megszokott teherré vált a külföldről behozott, az országban első alkalommal beíratásra kerülő autókért az állam által felszámolt regisztrációs illeték, ezt vevő és eladó egyaránt tudja kezelni, mindenki annak tudatában vesz piros vagy külföldi rendszámú autót, hogy ezt az autó ára mellett még ki kell hogy fizesse. Nem trükköznek az eladók azzal, hogy mekkora illeték befizetése mellett lehet utcára vinni a friss vételt, az autó adatlapján feltüntetik azt is, hogy ki volt-e már a regadó fizetve, illetve hogy azt korábban visszaigényelték-e vagy sem. Megoszlottak a vásárlói vélemények azzal kapcsolatban, hogy korszerű, Euro5-ös, alacsony regisztrációs díjjal bíró autót vegyenek, vagy egy olcsóbb, de nagyobb regisztrációdíj-fizetési kötelezettséggel bíró Euro2-es vagy Euro3-as autót vásároljanak. Választék szerencsére volt, a legolcsóbbtól a drágábbig mindenféle négykerekűt megtaláltak a látogatók a piacon. Az újautó-kereskedések mellett jó alternatíva a használt autók piaca, aki nem hitelképes és nincs tízezer eurónyi készpénze sem, az az autópiacon használt, de megvigyázott nyugati kocsit vehet magának sokkal elérhetőbb áron.

 

Nagyításhoz kattintson a képre!

 

Jellemzően nem csak szatmáriak keresik fel vasárnaponként az Amaci úti piacot, Máramaros és Szilágy megyeiek is szívesen ellátogatnak ide, de volt tegnap besztercei településről érkezett vevő is.

Az autópiac szombaton déli tizenkettőtől délután hatig látogatható, vasárnaponként reggel hattól délután kettőig tart nyitva. Eladók számára autónként 15 lej a kétnapos belépő, a vevőknek ingyenes.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...