A községeknek adott támogatást a megye
Utoljára módositva: 2014-09-09 09:19:44

A Szatmár megyei tanácsosok a tegnap tartott tanácsülés keretében költségvetés-módosításról határoztak, mellyel több nehéz helyzetbe sodródott önkormányzatnak jelentős segítséget nyújtottak.

Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke elmondta, hogy a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében Tasnád önkormányzata kormánytámogatásban részesül a polgármesteri hivatal új székházának építéséhez, illetve Krasznabéltek község a termálfürdő építésének folytatásához, a megyei tanács viszont még az év elején kiutalt 1,98 millió lejes támogatást a két önkormányzatnak. A tanács most ezt a pénzt visszavonta a két önkormányzattól, s szétosztotta a megyebeli önkormányzatok között. „A megyei tanácsnak már nem volt kerete újabb pénzösszeg leosztásához, azonban több polgármester is jelezte, hogy kilátástalan pénzügyi helyzetbe került. A PNDL keretében megyénkbe érkezett kormánytámogatásnak köszönhetően vissza tudtunk venni Tasnádtól és Béltektől összesen mintegy 2 millió lejt, melyet megközelítőleg egyenlő arányban igyekeztünk szétosztani a megyénkbeli önkormányzatok között. Amennyiben fontosabb projekt zajlik, vagy sürgős munkálat adódott egy-egy községben, azt nagyobb arányú támogatásban részesítettük” — fogalmazott Govor. A tanácsosok tegnapi döntése alapján Szatmárnémeti, Erdőd, Avasfelsőfalu nem részesült támogatásban, Egri, Érendréd, Apa, Batarcs, Börvely, Bikszád, Batiz, Kányaháza, Komorzán, Kálmánd, Kaplony, Csaholy, Avasújfalu, Csomaköz, Királydaróc, Kolcs, Pusztadaróc, Mezőfény, Kisgérce, Halmi, Hadad, Homoród, Lázári, Mikola, Majtény, Udvari, Avasújváros, Pálfalva, Mezőpetri, Szilágypér, Piskolt, Remetemező, Kökényesd, Ráksa, Szaniszló, Érszakácsi, Sződemeter, Szopor, Nagytarna, Krasznaterebes, Mezőterem, Turc, Túrterebes, Csanálos, Vámfalu, Vetés, Szatmárhegy községek, illetve Nagykároly városa egyenként 30 ezer lejes, Ákos, Érkávás, Tasnádszántó önkormányzatok 35 ezer lejes, Bogdánd, Borválaszút, Szamosdob, Tartolc önkormányzatok 40 ezer lejes, Szokond 45 ezer, Aranyosmeggyes és Szamosborhíd 50-50 ezer lejes, Berekszó 60 ezer lejes, Sárközújlak 70 ezer lejes támogatásban részesült. A megyei tanácsosok kérdésére Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy a kormánytól a tasnádi beruházásra már kaptak támogatást, a bélteki kapcsán pedig határozott ígéretet kaptak a finanszírozásra, ugyanakkor a gazdasági-műszaki tanulmányok aktualizálását követően kiírják a versenytárgyalást a bélteki fürdő munkálatainak kivitelezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...