A közterületet visszaveszi a város
Utoljára módositva: 2012-09-13 20:13:02

A szatmárnémeti Petuniei utcán zajló csatornázási munkálatok nem az eredeti terv szerint zajlanak, az árkokat néhány lépésre ásták ki az ablakok alatt. A lakosok kifogást emeltek az önkormányzatnál.

 Néhány centiméter a távolság a tömbház és a kerítés között

Néhány centiméter a távolság a tömbház és a kerítés között

Több mint három hete kezdődtek a csatornázási munkák a szatmárnémeti Petuniei sétányon. Eddig nem lenne semmi gond, de az ott élők azt kifogásolják, hogy nem az eredeti tervek szerint zajlik a munka. Többek között amiatt is, mert néhány lépésre a tömbházak ablakai alatt ásták ki az árkokat a vízmű dolgozói, s ezt köztudottan nem lenne szabad megtenni. Másrészt az ott élők rendelkeznek azzal a tervrajzzal, melyre annak idején az áldását adta a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal illetékes osztálya, illetve az Apaserv láttamozása is rajta van. Az emberek azt is tudják, hogy a Grigore Ureche utcán élő néhány család illegálisan foglalt el és épített be földterületeket. Annak idején az önkényeskedőket felszólították arra, hogy engedjék be a munkásokat, hogy tegyék a dolgukat, ám süket fülekre talált a kérés.

Vissza az eredeti tervhez

A Petuniei sétányra vezető sikátoron egykor tűzoltóautó is be tudott hajtani

A Petuniei sétányra vezető sikátoron egykor tűzoltóautó is be tudott hajtani

A történtekkel kapcsolatban Szatmárnémeti polgármestere, dr. Dorel Coica elmondta, hogy az ügyben összehívott tanácskozás eredménye az lett, hogy a Grigore Ureche utcai lakosokat felszólították arra, hogy bontsák le a közterületen álló építményeiket — bármiről is legyen szó: kerítésről, fészerről vagy lomtárról —, annak okán, hogy illegálisan terjeszkedtek a Szatmárnémeti város tulajdonát képező területen. A helyfoglalók nem rendelkeznek építkezési engedéllyel a kérdéses területen, s a Szatmár Megyei Telekkönyvi Hivatal nyilvántartásából is kiderül, hogy ki a gazdája a szóban forgó területnek: egyértelműen Szatmárnémeti város a tulajdonos. Tehát a felújítási munkálatokat nemsokára az eredeti elgondolás szerint folytatják a szakmunkások — magyarázta Coica.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 1.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...