A közterületet visszaveszi a város
Utoljára módositva: 2012-09-13 20:13:02

A szatmárnémeti Petuniei utcán zajló csatornázási munkálatok nem az eredeti terv szerint zajlanak, az árkokat néhány lépésre ásták ki az ablakok alatt. A lakosok kifogást emeltek az önkormányzatnál.

 Néhány centiméter a távolság a tömbház és a kerítés között

Néhány centiméter a távolság a tömbház és a kerítés között

Több mint három hete kezdődtek a csatornázási munkák a szatmárnémeti Petuniei sétányon. Eddig nem lenne semmi gond, de az ott élők azt kifogásolják, hogy nem az eredeti tervek szerint zajlik a munka. Többek között amiatt is, mert néhány lépésre a tömbházak ablakai alatt ásták ki az árkokat a vízmű dolgozói, s ezt köztudottan nem lenne szabad megtenni. Másrészt az ott élők rendelkeznek azzal a tervrajzzal, melyre annak idején az áldását adta a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal illetékes osztálya, illetve az Apaserv láttamozása is rajta van. Az emberek azt is tudják, hogy a Grigore Ureche utcán élő néhány család illegálisan foglalt el és épített be földterületeket. Annak idején az önkényeskedőket felszólították arra, hogy engedjék be a munkásokat, hogy tegyék a dolgukat, ám süket fülekre talált a kérés.

Vissza az eredeti tervhez

A Petuniei sétányra vezető sikátoron egykor tűzoltóautó is be tudott hajtani

A Petuniei sétányra vezető sikátoron egykor tűzoltóautó is be tudott hajtani

A történtekkel kapcsolatban Szatmárnémeti polgármestere, dr. Dorel Coica elmondta, hogy az ügyben összehívott tanácskozás eredménye az lett, hogy a Grigore Ureche utcai lakosokat felszólították arra, hogy bontsák le a közterületen álló építményeiket — bármiről is legyen szó: kerítésről, fészerről vagy lomtárról —, annak okán, hogy illegálisan terjeszkedtek a Szatmárnémeti város tulajdonát képező területen. A helyfoglalók nem rendelkeznek építkezési engedéllyel a kérdéses területen, s a Szatmár Megyei Telekkönyvi Hivatal nyilvántartásából is kiderül, hogy ki a gazdája a szóban forgó területnek: egyértelműen Szatmárnémeti város a tulajdonos. Tehát a felújítási munkálatokat nemsokára az eredeti elgondolás szerint folytatják a szakmunkások — magyarázta Coica.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...