A lakosok is „nyomoznak”
Utoljára módositva: 2014-03-19 09:45:58

Szatmárpálfalva több lakosa úgy gondolja, a Demian család jogtalanul igényelt vissza a községben több mint 150 hektár földterületet.

 

Egy négytagú szatmárpálfalvai küldöttség perdöntő iratcsomót adott a kormánybiztosnak

Tegnap a prefektusi fogadóórán megjelent egy Szatmárpálfalváról érkezett négytagú küldöttség, a panaszosok elmondták, hogy másfél évnyi kutatómunkát követően sikerült olyan tárgyi bizonyítékokra szert tenniük, melyek azt igazolják, hogy a Demian család nem jogosult az általa visszaigényelt több mint 150 hektár földterületre Pálfalva községben. Eugeniu Avram prefektusnak elmondták, hogy mintegy 110 szatmárpálfalvai személy érintett az ügyben, s a Szatmárnémeti Bíróságon, a Szatmár Megyei Törvényszéken s a Nayváradi Ítélőtáblán 220 dosszié vár lezárásra. „A legfelháborítóbbnak azt tartjuk, hogy a bíróság az eléje terjesztett dokumentumok alapján pálfalvai lakosok háza alól adja vissza a telket a Demian családnak. Több személy ellen végrehajtási eljárást indított a Demian család. Ez ellen kell tenni valamit, mert így sok vétlen személy esik a föld-visszaszolgáltatási ügy áldozatául” — mondta a küldöttség egyik tagja, Bontea Zenoviu. A kitartó kutatómunka eredményeként egy hete ráakadtak Ilie Carol Barbul eredeti hagyatéki irataira, melyek

a Demian család állításaival ellentmondó tényeket tárnak fel. Ugyanakkor ráakadtak egy 1994-ből származó végleges bírói ítéletre, melyben a bíró kimondja, a Demian család nem jogosult az általa kért 150 hektár földre, mindössze 10 hektárra jogosult. Bontea Zenoviu az iratcsomót a kormánybiztos és a jogi osztály figyelmébe ajánlotta, s közben elmondta, megítélése szerint a Demian család nem jogosult több mint 50 hektár földre. Eugeniu Avram megígérte, hogy amint a jogi osztály munkatársai áttanulmányozzák a pálfalvaiak beadványát, találkozóra hívják őket, s megbeszélik, melyek lehetnek az esetleges jogi lépések a lakosok megvédése ügyében.

Háttérinformáció

Korábban Szatmárpálvalva polgármestere, Nagy József elmondta, Szatmárpálfalván a Demian család képviseletében Demian Marius 165 hektár földet igényelt vissza a 2005-ben elfogadott 247-es törvény alapján, ám a szakemberek a dokumentáció megvizsgálását követően megállapították, hogy a család 89,89 hektárra jogosult. Ebből bírósági határozattal több mint 75 hektárt visszakapott. Jelenleg egy 2,7 hektáros legelőterület visszaszolgáltatása okoz gondot az önkormányzatnak, mivel a tanácsosok többszöri nekifutásra sem szavazták meg a bírósági határozat alapján a legelő visszaszolgáltatását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...