A lakosság biztonsága volt a téma az ATOP-ülésen
Utoljára módositva: 2018-09-21 11:40:40

Tasnád Város Polgármesteri Hivatalának gyűléstermében ülésezett csütörtökön a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP), a legfőbb téma a lakosság biztonsága volt, erre keresték a megoldásokat a város és környékbeli községek képviselői.

Tasnádon tartotta csütörtökön kihelyezett ülését a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP), amelyen a Szatmár Megyei Tanács szakbizottságának a tagjai mellett részt vettek Tasnád város, valamint Érkávás, Csaholy, Királydaróc, Szilágypér, Tasnádszántó, Érszakácsi és Sződemeter községek polgármesterei és rendőrőrsparancsnokai vagy azok helyettesei. Véron András megyei tanácsos, az ATOP elnöke ismertette a napirendi pontokat: hogyan lehet megszerezni a működési engedélyt a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség alárendeltségeként működő önkéntes alakulatoknak, hogyan lehet tisztán tartani a mezőgazdasági területekhez vezető utakat és útkereszteződéseket, illetve hogyan lehet működési engedélyt beszerezni a szabadtéri rendezvényekhez?

Grieb Csaba, Tasnád polgármestere beszámolójában elmondta, hogy Tasnádon az év végéig bővítik a sürgősségi felügyeletet végző csapat létszámát, valamint a működéshez szükséges eszközöket. Tasnád környékén vannak olyan területek, ahol egy hirtelen jött eső után megtelnek az árkok és kanálisok, ennek megelőzésére keresi az önkormányzat a megoldásokat. Ugyancsak megoldást keresnek a szennyvízcsatornák eldugulása miatt adódó problémák rendezésére. A takarítással kapcsolatban Grieb Csaba elmondta, hogy a város területén rendszeresen takarítanak, de nagyon sok olyan esettel találkoznak, amikor vállalkozók mezőgazdasági gépeket parkolnak az utakra, amelyek ráadásul a forgalmat is akadályozzák.

Az ülésen elhangzott: a szabadtéri rendezvények jóváhagyása minden településen hasonló eljárást követel. Azértt fontos az engedély megszerzése 15 nappal a rendezvényt megelőzően, mert a csendőrségnek és a rendőrségnek kötelessége jelen lenni a szabadtéri rendezvényeken, hogy felügyeljék a résztvevők biztonságát. A biztonsági szerveknek előre fel kell mérniük, hogy ezekre a rendezvényekre milyen erőket kell mozgósítani.

Az ülésen részt vevő önkormányzatok képviselői valamennyien szót ejtettek a megfigyelőkamerák elhelyezéséről. Elhangzott, hogy ezek beszerzése nem olcsó, s a felszerelésüket is megnehezíti, hogy az Electrica bérleti díjat kér, ha ezek az áramszolgáltató oszlopaira kerülnek. A polgármesterek nem értik, miért kell nekik fizetni az oszlopok használatáért, amikor a szolgáltató sem fizet az önkormányzatnak az oszlopok által foglalt területért. Az ügy kapcsán arra jutottak, hogy a rendőrség és a prefektúra lépéseket fog tenni ennek tisztázása érdekében.

Altfatter Tamás alprefektus a közelgő népszavazásra hívta fel a figyelmet. A szavazóházakban három napon át kell vigyázni a biztonságra, és jelen kell lenniük a szavazóbiztosoknak, valamint az önkormányzatok alkalmazottainak, a polgármesterrel az élen.

Az ülésen nagyon sok egyedi probléma is felmerült, a szakemberek ezekre is igyekeztek megoldást találni.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...