A lakosság biztonsága volt a téma az ATOP-ülésen
Utoljára módositva: 2018-09-21 11:40:40

Tasnád Város Polgármesteri Hivatalának gyűléstermében ülésezett csütörtökön a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP), a legfőbb téma a lakosság biztonsága volt, erre keresték a megoldásokat a város és környékbeli községek képviselői.

Tasnádon tartotta csütörtökön kihelyezett ülését a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP), amelyen a Szatmár Megyei Tanács szakbizottságának a tagjai mellett részt vettek Tasnád város, valamint Érkávás, Csaholy, Királydaróc, Szilágypér, Tasnádszántó, Érszakácsi és Sződemeter községek polgármesterei és rendőrőrsparancsnokai vagy azok helyettesei. Véron András megyei tanácsos, az ATOP elnöke ismertette a napirendi pontokat: hogyan lehet megszerezni a működési engedélyt a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség alárendeltségeként működő önkéntes alakulatoknak, hogyan lehet tisztán tartani a mezőgazdasági területekhez vezető utakat és útkereszteződéseket, illetve hogyan lehet működési engedélyt beszerezni a szabadtéri rendezvényekhez?

Grieb Csaba, Tasnád polgármestere beszámolójában elmondta, hogy Tasnádon az év végéig bővítik a sürgősségi felügyeletet végző csapat létszámát, valamint a működéshez szükséges eszközöket. Tasnád környékén vannak olyan területek, ahol egy hirtelen jött eső után megtelnek az árkok és kanálisok, ennek megelőzésére keresi az önkormányzat a megoldásokat. Ugyancsak megoldást keresnek a szennyvízcsatornák eldugulása miatt adódó problémák rendezésére. A takarítással kapcsolatban Grieb Csaba elmondta, hogy a város területén rendszeresen takarítanak, de nagyon sok olyan esettel találkoznak, amikor vállalkozók mezőgazdasági gépeket parkolnak az utakra, amelyek ráadásul a forgalmat is akadályozzák.

Az ülésen elhangzott: a szabadtéri rendezvények jóváhagyása minden településen hasonló eljárást követel. Azértt fontos az engedély megszerzése 15 nappal a rendezvényt megelőzően, mert a csendőrségnek és a rendőrségnek kötelessége jelen lenni a szabadtéri rendezvényeken, hogy felügyeljék a résztvevők biztonságát. A biztonsági szerveknek előre fel kell mérniük, hogy ezekre a rendezvényekre milyen erőket kell mozgósítani.

Az ülésen részt vevő önkormányzatok képviselői valamennyien szót ejtettek a megfigyelőkamerák elhelyezéséről. Elhangzott, hogy ezek beszerzése nem olcsó, s a felszerelésüket is megnehezíti, hogy az Electrica bérleti díjat kér, ha ezek az áramszolgáltató oszlopaira kerülnek. A polgármesterek nem értik, miért kell nekik fizetni az oszlopok használatáért, amikor a szolgáltató sem fizet az önkormányzatnak az oszlopok által foglalt területért. Az ügy kapcsán arra jutottak, hogy a rendőrség és a prefektúra lépéseket fog tenni ennek tisztázása érdekében.

Altfatter Tamás alprefektus a közelgő népszavazásra hívta fel a figyelmet. A szavazóházakban három napon át kell vigyázni a biztonságra, és jelen kell lenniük a szavazóbiztosoknak, valamint az önkormányzatok alkalmazottainak, a polgármesterrel az élen.

Az ülésen nagyon sok egyedi probléma is felmerült, a szakemberek ezekre is igyekeztek megoldást találni.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...