A lakosság biztonsága volt a téma az ATOP-ülésen
Utoljára módositva: 2018-09-21 11:40:40

Tasnád Város Polgármesteri Hivatalának gyűléstermében ülésezett csütörtökön a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP), a legfőbb téma a lakosság biztonsága volt, erre keresték a megoldásokat a város és környékbeli községek képviselői.

Tasnádon tartotta csütörtökön kihelyezett ülését a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP), amelyen a Szatmár Megyei Tanács szakbizottságának a tagjai mellett részt vettek Tasnád város, valamint Érkávás, Csaholy, Királydaróc, Szilágypér, Tasnádszántó, Érszakácsi és Sződemeter községek polgármesterei és rendőrőrsparancsnokai vagy azok helyettesei. Véron András megyei tanácsos, az ATOP elnöke ismertette a napirendi pontokat: hogyan lehet megszerezni a működési engedélyt a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség alárendeltségeként működő önkéntes alakulatoknak, hogyan lehet tisztán tartani a mezőgazdasági területekhez vezető utakat és útkereszteződéseket, illetve hogyan lehet működési engedélyt beszerezni a szabadtéri rendezvényekhez?

Grieb Csaba, Tasnád polgármestere beszámolójában elmondta, hogy Tasnádon az év végéig bővítik a sürgősségi felügyeletet végző csapat létszámát, valamint a működéshez szükséges eszközöket. Tasnád környékén vannak olyan területek, ahol egy hirtelen jött eső után megtelnek az árkok és kanálisok, ennek megelőzésére keresi az önkormányzat a megoldásokat. Ugyancsak megoldást keresnek a szennyvízcsatornák eldugulása miatt adódó problémák rendezésére. A takarítással kapcsolatban Grieb Csaba elmondta, hogy a város területén rendszeresen takarítanak, de nagyon sok olyan esettel találkoznak, amikor vállalkozók mezőgazdasági gépeket parkolnak az utakra, amelyek ráadásul a forgalmat is akadályozzák.

Az ülésen elhangzott: a szabadtéri rendezvények jóváhagyása minden településen hasonló eljárást követel. Azértt fontos az engedély megszerzése 15 nappal a rendezvényt megelőzően, mert a csendőrségnek és a rendőrségnek kötelessége jelen lenni a szabadtéri rendezvényeken, hogy felügyeljék a résztvevők biztonságát. A biztonsági szerveknek előre fel kell mérniük, hogy ezekre a rendezvényekre milyen erőket kell mozgósítani.

Az ülésen részt vevő önkormányzatok képviselői valamennyien szót ejtettek a megfigyelőkamerák elhelyezéséről. Elhangzott, hogy ezek beszerzése nem olcsó, s a felszerelésüket is megnehezíti, hogy az Electrica bérleti díjat kér, ha ezek az áramszolgáltató oszlopaira kerülnek. A polgármesterek nem értik, miért kell nekik fizetni az oszlopok használatáért, amikor a szolgáltató sem fizet az önkormányzatnak az oszlopok által foglalt területért. Az ügy kapcsán arra jutottak, hogy a rendőrség és a prefektúra lépéseket fog tenni ennek tisztázása érdekében.

Altfatter Tamás alprefektus a közelgő népszavazásra hívta fel a figyelmet. A szavazóházakban három napon át kell vigyázni a biztonságra, és jelen kell lenniük a szavazóbiztosoknak, valamint az önkormányzatok alkalmazottainak, a polgármesterrel az élen.

Az ülésen nagyon sok egyedi probléma is felmerült, a szakemberek ezekre is igyekeztek megoldást találni.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...