A lányok sem állhattak dobogóra a párbajtőrvívó–ob-n
Utoljára módositva: 2014-06-25 17:33:01

A harmadik napon sem sikerült az éremszerzés a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívóinak.

Csiszár Ferenc érdemes edző magyaráz Pfeifer Melanynak

A fiúk gyenge szereplése után a lányoktól várhatta a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros a jobb teljesítményt, azonban a 10–11 évesek, illetve a 12–13 évesek szerdai egyéni versenye után csak két ötödik helyezésre futotta.

Az U11-es korosztályban Szabó Boglárka maradt le a dobogóról. A szatmári sportoló kiválóan kezdett, és hat győzelemmel, száz százalékos mérleggel első helyről jutott a főtáblára. A 32 között Diana Tătarut (Bukaresti CS Engarde), a 16 között pedig Ioana Stegărescut (Bukaresti ACS Stesial) verte egyaránt 8–2-re. A negyeddöntőben viszont Daria Olteanu (Konstancai CSS) 8–7 arányban győzött a szatmári lány ellen, majd az aranyérem megszerzéséig meg sem állt. Közben Szabó Boglárka csapattársa, Maria Crăciun a nyolcaddöntőig menetelt, ahol Ioana Drăghici (ACS Stesial) 8–7-re verte.

Szerdán a 13 éven aluliak sem villantottak, bár a kezdés biztató volt. Pfeifer Melany öt győzelemmel első számú kiemeltként várhatta a főtáblás asszókat, Kató Zsófia négy győzelemmel és egy vereséggel, míg Kiss Asztrid három győzelemmel és két verség jutott tovább a csoportból. Utóbbi azonban kikapott a 32-es táblán, míg Pfeifer Melany könnyedén, Kató Zsófia pedig kisebb izgalom árán lépett tovább. Mindkét vívó a negyeddöntőben kapott ki: Melanyt 10–9-re győzte le Andreea Hodorogea (Bukaresti CSS Quarto), míg Zsófiát Talida Enache (Bukaresti CS UNEFS) verte 10–6-ra. Melany az 5, Zsófia a 7., míg Asztrid a 21. helyen zárt.

Tavaly Pallai Amarillisz – aki kinőtt ebből a korosztályból – ezüstérmet szerzett a 12–13 éveseknél, míg Kató Zsófi bajnok volt a 10–11 éveseknél.

„Ennyi balszerencse még nem ért. Ez az a verseny, amikor az utolsó bevitt tusok nem a mieink – értékelt lapunknak Nagy Lehel. – A fiúknál generáció váltás van, ott érthető, hogy most nem jött össze az érem. A lányok viszont kicsit görcsösen vívnak, látszik, hogy rányomja a bélyegét a teljesítményükre a nagy tét. Csütörtökön a csapatban van még esély az éremre, reméljük legalább ott összejön, hogy ne menjünk haza üres kézzel” – tette hozzá a tréner.

Csütörtökön rendezik a párbajtőrvívók utolsó versenyszámait: 9 órakor a lányok csapatversenye, 13 órától pedig a 9 éven aluli lányok egyéni viadala zajlik majd a bukaresti Floreasca Sportteremben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...