A lázári legények lettek az év legjobbjai
Utoljára módositva: 2018-12-21 12:47:45

Egyéniben hét korosztályban hirdette ki az év legjobbját a Szatmár Megyei Karate Egyesület, míg a Samuraiul SK lázári legényei az év legjobb csapatának járó elismerést vihették haza. Több tucat díjat osztottak ki tegnap, köztük egy fogyatékos karatékát is jutalmaztak.

Edzőteremben zárták az évet a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK) tagklubjai, ugyanis a Samuraiul SK, az Energy Kardio Club és az Okinawa karatékái övvizsgára gyűltek össze a szatmárnémeti Lucian Blaga Általános Iskola sporttermében. Ezt követően viszont ünnepeltek, az AJK ugyanis díjazta az év legjobbjait. „Természetesen azok a sportolók részesültek az AJK elismerésében, akik kimagasló eredményeket értek el a hazai és nemzetközi versenyeken. De kiemeltük a jó technikai tudással rendelkező jövő reménységeit. Idén több mint 60 sportolót díjaztunk de figyelembe vettük a korosztálybeli különbségeket, és így rangsoroltunk” — mondta lapunknak Magos Róbert, az AJK elnöke.

Ugyanakkor, idén először díjaztak egy fogyatékkal élő karatékát is, aki Erdard Kastélya Egyesület tagjaként az Okinawa SK-nál tanulja a harcművészetet.

„Szeretném kiemelnem Nyesti Csaba kollégánk példás munkáját, aki kitartóan és nagy odaadással foglalkozik a fogyatékkal élő sportolókkal, akik az Erhard Kastélya Egyesülettől jönnek hozzá” — folytatta Magos, aki Anzik Arnolddal, az AJK főtitkárával adta át a díjakat az év legjobbjainak: pénzjutalom, trófea, érmek, sportfelszerelések és oklevelek. Ezeket az AJK támogatói biztosították, többek között a lázári önkormányzat és megannyi magánvállalkozó.

A lázári polgármesteri hivatal és a helyi tanács segítsége nem véletlenszerű, hiszen a községben működik a Samuraiul SK egyik szekciója, amely idén is az AJK legeredményesebb csapatának bizonyult. Közülük Vida Ármin eredménye kimagasló volt, ugyanis a goju-ryu stílus világbajnokságon az 5. helyen zárt, és a teljesítményét a sportminisztérium is díjazta.

Az AJK vezetője a megvalósítások között a Samuraiul SK három karatékájának a fokozati előrelépését is kiemelte: 2018-ban ugyanis ifj. Magos Róbert Patrick, Carina Nimigean és Bianca Conoloș kiérdemelték a fekete övet, illetve az 1. Dan fokozatot.

Végezetül Magos Róbert AJK-elnök köszönetet mondott mindazoknak, aki az év folyamán támogatták megyénkben a karatemozgalmat, ugyanakkor köszönetet mondott a szülőknek is, akik áldozatot vállalva edzésekre, versenyekre hozzák gyermekeiket.

Az AJK rangsora, az év díjazottjai

AZ ÉV CSAPATA

Samuraiul SK lázári szekció, felnőtt kumite csapata: Vida Ármin, Stelian Trif, Kónya Arnold, Daniel Molnar, Matei Mihali.

AZ ÉV SPORTOLÓJA, EGYÉNI (korosztályonként)

Felnőtt: Vida Ármin (Samuraiul SK, lázári)

Junior: Kónya Arnold (Samuraiu SK, lázári)

Kadett: Matei Mihali (Samuraiul SK, szatmárnémeti)

Minikadett: Alexia Cerneșteanu (Samuraiul SK, szatmárnémeti)

Gyerek III: Patrick Sfara (Okinawa SK)

Gyerek II: Ruxandra Komaromi (Energy Kardio Club)

Gyerek I: Pugner-Donca Gerard (Energy Kardio Club)

AZ ÉV LEGJOBBJA, KATA PRÓBA

Laura Pop (Samuraiul SK, szatmárnémeti)

A LEGTECHNIKÁSABB KARATÉKÁK (korosztályonként)

Felnőtt: Alin Marchiș (Okinawa SK)

Junior: Marius Gherman (Energy Kardio Club)

Kadett: Carina Nimigean és Patrick Circiu (Samuraiul SK, szatmárnémeti)

Minikadett: ifj. Magos Róbert Patrick (Samuraiul SK, szatmárnémeti)

Gyerek: Maximilian Nemet (Okinawa SK)

„SZATMÁR REMÉNYSÉGEI” DÍJAZOTTJAI

Horea Ardelean, Irina Pop, Kevin Groza, Alex Tordoi, Vida Márk, Sulyok Luca, Jenei Dávid, Cezar Cucuiet, Balog Alex, Anzik Ariana.

„TÖREKVŐ DÍJBAN” RÉSZESÜLT

Sofia Cojocariu (Energy Kardio Club)

AZ ÉV FOGYATÉKKAL ÉLŐ KARATÉKÁJA

Erhard Enciu (Erhard Kastélya Egyesület, edző: Nyesti Csaba)

KUMITE PRÓBA, DÍJAZOTTAK

Stelian Trif, Daniel Molnar, Edward Noghi, Pop Márk, Tudor Pintea, Darius Mesteșanu, Talida Cormoș, Kereskényi Fanni, Hodrea Anna, Lapka Aida, Sebastian Conoloș, Vaida Kevin, Szász Róbert, Baki Maya, Ember Izabella, David Drăgan, Ardelean Andrea, Denis Mîndruț, Raul Vlaicu, Maya Dragoșici, Vida Áron, Anzik Vanessa, Ardelean Krisztofer, Andrei Olosuteanu, Victor Butnaru, Nyesti Nóra, Fazakas Magor, Nagy Tamás, Marsoscsák Kevin, Alexia Corodan, Czinka Ádám, Fabio Popovici, Ianis Bonea, Andrea Nimigean, Noel Bogdan.

Edzők: Magos Róbert, Filer Iván (Samuraiul SK), Anzik Arnold (Energy Kardio Club), Nyesti Csaba, (Okinawa SK).

Szöveg: Pesek Attila

Fotók: Sebastian Komaromi

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 16:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...