A legjobb 16-ban a vb-n a művészetis párbajtőrvívó
Utoljára módositva: 2019-04-14 19:53:19

Kiváló eredményt ért el a Szatmárnémeti VSK párbajtőrvívója, Alex Oroian, aki a lengyelországi Torunban rendezett világbajnokság junior koroszrályának egyéni versenyében a legjobb tizenhat sportoló között zárt.

Ebben a versenyszámban egyébként három szatmári legény volt érdekelt. Szilágyi Balázs nyertes csőrte nélkül kiesett és nem jutott főtáblára, Mácska Ádám pedig 4 győztes és 2 elvesztett csőrte után 63. kiemeltként folytathatta a versenyt. Az első körben a magyarországi Koch Máté Tamást verte 15–14, majd kikapott a második kiemelt azeri Ruslan Hasanovtól 15–10-re.

Alex Oroian kissé nehezen hangolódott rá a versenyre: 3 győztes és 3 vesztes csőrte után 108. kiemeltként várhatta a főtáblása asszókat. Első körben a 28. helyen kiemelt spanyol Yago Navarrot verte 15–10-re, majd a 85. helyről érkező egyiptomi Mohanad Shaban ellen nyert 15–11-re. A következő körben az amerikai Adrien Thein-Sandler volt az ellenfele, aki az előző körben a döntőre esélyes vívókat vert. Oroian viszont ellene is győzött 15–10-re, így következhetett a nyolcaddöntős asszó. Az 5. helyen kiemelt olasz Davide di Veroli viszont kemény mag volt, 13–9-re veszített, így nem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé.

A szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum végzős diákja, Oroian a 14. helyen zárt, Mácska a 47., Szilágyi pedig a 180. helyre lett sorolva a 193 fős mezőnyben. Di Veroli egyébként ezüst, Hasanov pedig bronzérmet szerzett.

Románia egy ezüstéremmel zárta a junior és kadett korosztályos világversenyt: a férfi kardvívók küzdelmében George Dragomir zárt a második helyen.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: FIE/Bizzi Team

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...