A legjobb 16-ban a vb-n a művészetis párbajtőrvívó
Utoljára módositva: 2019-04-14 19:53:19

Kiváló eredményt ért el a Szatmárnémeti VSK párbajtőrvívója, Alex Oroian, aki a lengyelországi Torunban rendezett világbajnokság junior koroszrályának egyéni versenyében a legjobb tizenhat sportoló között zárt.

Ebben a versenyszámban egyébként három szatmári legény volt érdekelt. Szilágyi Balázs nyertes csőrte nélkül kiesett és nem jutott főtáblára, Mácska Ádám pedig 4 győztes és 2 elvesztett csőrte után 63. kiemeltként folytathatta a versenyt. Az első körben a magyarországi Koch Máté Tamást verte 15–14, majd kikapott a második kiemelt azeri Ruslan Hasanovtól 15–10-re.

Alex Oroian kissé nehezen hangolódott rá a versenyre: 3 győztes és 3 vesztes csőrte után 108. kiemeltként várhatta a főtáblása asszókat. Első körben a 28. helyen kiemelt spanyol Yago Navarrot verte 15–10-re, majd a 85. helyről érkező egyiptomi Mohanad Shaban ellen nyert 15–11-re. A következő körben az amerikai Adrien Thein-Sandler volt az ellenfele, aki az előző körben a döntőre esélyes vívókat vert. Oroian viszont ellene is győzött 15–10-re, így következhetett a nyolcaddöntős asszó. Az 5. helyen kiemelt olasz Davide di Veroli viszont kemény mag volt, 13–9-re veszített, így nem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé.

A szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum végzős diákja, Oroian a 14. helyen zárt, Mácska a 47., Szilágyi pedig a 180. helyre lett sorolva a 193 fős mezőnyben. Di Veroli egyébként ezüst, Hasanov pedig bronzérmet szerzett.

Románia egy ezüstéremmel zárta a junior és kadett korosztályos világversenyt: a férfi kardvívók küzdelmében George Dragomir zárt a második helyen.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: FIE/Bizzi Team

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...