A legtöbb orvosnak igenis van kedvenc páciense
Utoljára módositva: 2018-11-09 15:16:24

Az orvosok rendszerint kedvelik pácienseik többségét, de egy jelentős részük szívesebben dolgozik egy-egy beteggel, mint a másikkal. Ettől függetlenül minden orvos arra törekszik, hogy szimpátiától függetlenül minden páciensének a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa – derül ki a John Hopkins Bloomberg School of Public Health friss felméréséből.

A kutatás során 25 orvossal beszélgettek el a szakemberek, s ebből kiderült, hogy 22-nek közülük vannak kedvenc páciensei. Voltak, akik arról számoltak be, hogy a kedvenceik rendszeresen járnak hozzájuk, míg mások kiemeltek néhány embert, akik pályafutásuk során gyakran megfordultak a rendelőjükben.

A szakemberek szerint az orvos-beteg viszony ezen aspektusának vizsgálata azért fontos, mert segítségével elérhető, hogy a páciens rendszeresen járjon szűrővizsgálatokra és szükség esetén kezelésekre, és az orvos értékelje a gyümölcsöző közös munkát betegével, ahelyett, hogy idő előtt a kiégés veszélye fenyegetné.

Azok, akik kedvenc páciensekké válnak, nem feltétlenül állandóan betegek. Inkább arról van szó, hogy amikor problémát észlelnek, hamar orvoshoz fordulnak, és itt már van egy bizalmi kapcsolat, amelyre a később kezelés adott esetben épülhet” – mondja a kutatást vezető Joy Lee.

Az interjú során az orvosok azt is kiemelték, hogy a kedvencektől függetlenül minden esetben arra törekszenek, hogy minden páciensük a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásban részesüljön.

Forrás: http://news.noinetcafe.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...