A legtöbb orvosnak igenis van kedvenc páciense
Utoljára módositva: 2018-11-09 15:16:24

Az orvosok rendszerint kedvelik pácienseik többségét, de egy jelentős részük szívesebben dolgozik egy-egy beteggel, mint a másikkal. Ettől függetlenül minden orvos arra törekszik, hogy szimpátiától függetlenül minden páciensének a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa – derül ki a John Hopkins Bloomberg School of Public Health friss felméréséből.

A kutatás során 25 orvossal beszélgettek el a szakemberek, s ebből kiderült, hogy 22-nek közülük vannak kedvenc páciensei. Voltak, akik arról számoltak be, hogy a kedvenceik rendszeresen járnak hozzájuk, míg mások kiemeltek néhány embert, akik pályafutásuk során gyakran megfordultak a rendelőjükben.

A szakemberek szerint az orvos-beteg viszony ezen aspektusának vizsgálata azért fontos, mert segítségével elérhető, hogy a páciens rendszeresen járjon szűrővizsgálatokra és szükség esetén kezelésekre, és az orvos értékelje a gyümölcsöző közös munkát betegével, ahelyett, hogy idő előtt a kiégés veszélye fenyegetné.

Azok, akik kedvenc páciensekké válnak, nem feltétlenül állandóan betegek. Inkább arról van szó, hogy amikor problémát észlelnek, hamar orvoshoz fordulnak, és itt már van egy bizalmi kapcsolat, amelyre a később kezelés adott esetben épülhet” – mondja a kutatást vezető Joy Lee.

Az interjú során az orvosok azt is kiemelték, hogy a kedvencektől függetlenül minden esetben arra törekszenek, hogy minden páciensük a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásban részesüljön.

Forrás: http://news.noinetcafe.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...