A magyarok a második, a románok a harmadik kalapban
Utoljára módositva: 2014-01-24 19:33:00

A magyar labdarúgó–válogatott a második, Románia pedig a harmadik kiemelési kalapból várhatja a 2016-os franciaországi Európa–bajnokság február 23-i, nizzai sorsolását.

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsági ülése után kihirdetett besorolás szerint az első kalapban a címvédő spanyolok mellett a németek, a hollandok, az olaszok, az angolok, a portugálok, a görögök, az oroszok és a bosnyákok kaptak helyet. A selejtezősorozatban 53 csapat indul, ezeket kilenc csoportba sorsolják majd, nyolc hatosba és egy ötösbe. Utóbbiba – versenyen kívül – a házigazda franciák is besorolást kapnak, de az ő mérkőzéseik nem számítanak majd bele a küzdelembe. Politikai okokból a most először induló Gibraltárt, illetve Spanyolországot nem sorsolják össze, s ugyanígy járnak el Azerbajdzsán és Örményország esetében. Oroszország és Grúzia viszont vállalta, hogy ha egy csoportba kerülnek, játszanak egymás ellen. A csoportokból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik automatikusan továbbjut a most először 24 csapatos tornára, míg a másik nyolc harmadik helyezett oda–visszavágó alapon pótselejtezőn dönt a fennmaradó négy továbbjutó hely sorsáról. A 2016-os Eb selejtezőit 2014 szeptemberétől 2015 októberéig bonyolítják le, első meccsek időpontja szeptember 7–9. A selejtező–kalapok az uefa.com alapján (a besorolás alapját a 2010-es vb-szereplés, a 2012-es Eb–selejtezős és Eb–szereplés, valamint a 2014-es vb–selejtezős szereplés adta).

1. kalap: Spanyolország (címvédő), Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália, Görögország, Oroszország, Bosznia–Hercegovina.

2. kalap: Ukrajna, Horvátország, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország, MAGYARORSZÁG, Írország.

3. kalap: Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, ROMÁNIA, Ausztria, Lengyelország.

4. kalap: Montenegró, Örményország, Skócia, Finnország, Lettország, Wales, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország.

5. kalap: Izland, Észak–Írország, Albánia, Litvánia, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Grúzia, Ciprus.

6. kalap: Luxemburg, Kazahsztán, Liechtenstein, Feröer–szigetek, Málta, Andorra, San Marino, Gibraltár.

Szöveg: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...