A magyarok a második, a románok a harmadik kalapban
Utoljára módositva: 2014-01-24 19:33:00

A magyar labdarúgó–válogatott a második, Románia pedig a harmadik kiemelési kalapból várhatja a 2016-os franciaországi Európa–bajnokság február 23-i, nizzai sorsolását.

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsági ülése után kihirdetett besorolás szerint az első kalapban a címvédő spanyolok mellett a németek, a hollandok, az olaszok, az angolok, a portugálok, a görögök, az oroszok és a bosnyákok kaptak helyet. A selejtezősorozatban 53 csapat indul, ezeket kilenc csoportba sorsolják majd, nyolc hatosba és egy ötösbe. Utóbbiba – versenyen kívül – a házigazda franciák is besorolást kapnak, de az ő mérkőzéseik nem számítanak majd bele a küzdelembe. Politikai okokból a most először induló Gibraltárt, illetve Spanyolországot nem sorsolják össze, s ugyanígy járnak el Azerbajdzsán és Örményország esetében. Oroszország és Grúzia viszont vállalta, hogy ha egy csoportba kerülnek, játszanak egymás ellen. A csoportokból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik automatikusan továbbjut a most először 24 csapatos tornára, míg a másik nyolc harmadik helyezett oda–visszavágó alapon pótselejtezőn dönt a fennmaradó négy továbbjutó hely sorsáról. A 2016-os Eb selejtezőit 2014 szeptemberétől 2015 októberéig bonyolítják le, első meccsek időpontja szeptember 7–9. A selejtező–kalapok az uefa.com alapján (a besorolás alapját a 2010-es vb-szereplés, a 2012-es Eb–selejtezős és Eb–szereplés, valamint a 2014-es vb–selejtezős szereplés adta).

1. kalap: Spanyolország (címvédő), Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália, Görögország, Oroszország, Bosznia–Hercegovina.

2. kalap: Ukrajna, Horvátország, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország, MAGYARORSZÁG, Írország.

3. kalap: Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, ROMÁNIA, Ausztria, Lengyelország.

4. kalap: Montenegró, Örményország, Skócia, Finnország, Lettország, Wales, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország.

5. kalap: Izland, Észak–Írország, Albánia, Litvánia, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Grúzia, Ciprus.

6. kalap: Luxemburg, Kazahsztán, Liechtenstein, Feröer–szigetek, Málta, Andorra, San Marino, Gibraltár.

Szöveg: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...