A magyarok is Romániának szurkoltak
Utoljára módositva: 2017-06-19 14:18:27

Ezüstérmet nyert Románia női strandröplabda-válogatottja az U22-es Eb-n. A szatmári Vaida Beáta, Adriana Matei, Adrian Pricop triónak kevesebb mint egy hónap múlva kezdődik a vb.

„Az éremre éhes románok kis lépéseket tesznek a nagy álmok felé” — olvasható az Európai Röplabda-konföderáció (CEV) hivatalos honlapján a 22 éven aluli nők kontinentális viadalának elődöntője előtt. A cikk írója hosszasan ecsetelni a szatmárnémeti páros, Vaida Beáta és Adriana Matei, valamint edzőjük, Adrian Pricop közel két éves kitartó munkáját, amelynek kezd beérni a gyümölcse. Mint ismeretes, a Románia válogatottját képviselő szatmári páros ezüstérmet szerzett vasárnap az ausztriai Badenben.

„Ez a verseny volt az eddigi legnagyobb kihívás számunkra, mivel tudtuk, hogy sok esélyünk van a legjobbak köze jutni. Természetesen a nyomás is nagyon nagy volt rajtunk, mert itt kötelező bizonyítani a munkánkat” — mondta a Szatmári Friss Újságban Vaida Beáta, aki Adrianaval együtt egy nagyon hosszú felkészülés után érkeztek meg Ausztriába. „Három hónaig Törökországban edzettünk, utána Malajziában, Kínában és Oroszországban voltunk egy-egy világliga-megmérettetésen” — mondta Beáta. „Nagyon sokat számított, hogy tíz nappal az Eb előtt már itt lehettünk Badenben, mert így volt időnk megszokni a körülményeket és tudtunk edzeni az összes pályán” — egészítette ki Pricop.

Arról is beszámoltunk, hogy a szatmári lányok egyetlen mérkőzést vesztettek az Eb-n. A döntőig veretlenül meneteltek, a fináléban viszont a Szvetlana Kolomina, Nadezsda Makroguzova orosz kettős kétszer 21–15-re verte a mieinket.

„Nagyon nagyon sok román szurkolónk volt, és hatalmas támogatást nyújtott a magyar válogatott is, akik végig izgultak velünk minden meccset és teljes szívvel szurkoltak nekünk! Nagy köszönet és tisztelet nekik!” — mondta Vaida Beáta.

„Azzal a gondolttal utaztunk az Eb-re, hogy érmet fogjunk, viszont tudtuk, hogy ennek az egyik feltétele, hogy ne fogjuk ki az oroszokat az egyenes kieséses szakaszban — nyilatkozta Pricop. Ehhez viszont fontos volt, hogy csoportelsőként zárjunk. A következő fontos cél az elődöntő megnyerése volt, hiszen akkor már biztosítva volt az érem. A németeknek nagyon erős akadémiájuk van, és nagyon erős ellenfelek. Nagyon örülök, hogy mindkét német párost le tudtuk győzni, de nem voltak könnyű meccsek” — tette hozzá a szakvezető, utalva a Lisa-Sophie Kotzan, Leonie Klinke negyeddöntőbeli, illetve a Lisa Arnholdt, Leonie Welsch elődöntőbeli 2–1-es győzelmekre.

„A döntőben nagyon tapasztalt csapattal találkoztunk, akik a tavaly ezüstérmet szereztek az U21-es világbajnokságon és már közel öt éve csak homokon edzenek a népes orosz csapattal — mondta Vaida Beáta. — Reméljük, hogy jövőre az sikerül nekünk is felnőni az ő játékszintjükre. Szerintem idén meg nem volt túl sok esélyünk ellenünk — tette hozzá a fiatal szatmári tehetség. — Sok meccsre van meg szükségünk, mert tapasztalatot csak így szerezhetünk. Szerintem ez a legfontosabb a számunkra, ugyanis fizikailag és technikailag nagyon jól állunk, sok edző dícsért minket ebből a szempontból.”

„Ha többet kockáztattunk volna a döntőben, akkor talán megverhettük volna az oroszokat” — vélte Pricop. A szakvezető elmondta, hogy az Eb után sok helyről kaptak meghívást, így egy németországi edzőtábor is következni fog. Most néhány napig Ausztriába maradnak, a hónap végén ugyanis utaznak a kínai Nankingba, ahol július 11–16 között zajlik a 21 éven aluliak világbajnoksága.

Ezt újabb edzőtáborok és világliga-versenyek követik, de szeptember 21–24. között idehaza szurkolhatunk Beátának és Adrianának, hiszen felnőtt nőknek európai liga szatellitversenyt rendeznek Szatmárnémetiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...