A Makedón Köztársaságban jártak a diákok
Utoljára módositva: 2014-03-12 10:22:47

A partneriskolák diákjai és pedagógusai élménydús utazáson vettek részt

Az ACES (Academy of Central European Schools/Közép-Európai Iskolák Akadémiája) elnevezésű projekt keretében újabb találkozóra került sor február 27. és március 2. között. A részt vevő iskolák küldöttségei a Makedón Köztársaság Prilep nevű városában találkoztak. Három ország — a házigazda Makedón Köztársaság, Horvátország és Románia — iskolái állnak partneri viszonyban, Romániából a szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont vesz részt a projektben. A szatmári diákok és pedagógusaik — Pop Olivia koordinátor, valamint kollégái: Gabor Nicoleta, Niculuţ Alina, Székely Izabella, Raţiu Ioana, Bozga Marinela és Darida Monica — élményekkel gazdagodva tértek haza. A pályázatban résztvevőknek alkalmuk volt megismerkedni a Prilep településen és környékén kialakult dohánytermesztés történetével, a polgármesteri hivatalba is ellátogattak, s a helyi iskolát is megtekintették. Amint azt a szatmári csoport tagjaitól megtudtuk, azon túl, hogy ráébredhetnek arra, hogy miben különböznek ők más országokból érkezett társaiktól, gyakorolják azt is, hogy a másságból fakadó értékeket miként lehet hasznosan, egymás épülésére kamatoztatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...