A minisztérium döntésére várnak
Utoljára módositva: 2019-05-18 09:15:07

Már zajlanak a szakirányú vizsgák az ún. elhivatottsági középiskolákban, de a szaktárca még nem hagyta jóvá a beiskolázási tervet.

Nemcsak megyénkben, de országos szinten is ebben az időszakban zajlanak a középiskolai börzék, amelyek célja az, hogy segítsék a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok eligazítását, és amelyeken az egyes iskolák oktatási kínálatát mutatják be, miközben a tanintézményeknek még nincs is pontos adatuk a beiskolázási számokról, ugyanis a minisztérium még nem közölte a jóváhagyott és megyékre lebontott beiskolázási számokat. Április elején, amikor a kormány a beiskolázási számokról döntött, sokkal kevesebb elméleti középiskolai helyet hagyott jóvá, mint amennyit a szaktárca javasolt, s a középiskolai helyeket szakiskolai helyekké minősítette át.

Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő szerint Szatmár megyében már évekkel korábban elkezdődött a szakiskolai oktatás erősítése, így a megyéből beterjesztett beiskolázási terv eleve megközelíti azt az arányt, amelynek elérését a tanügyminisztérium célul tűzte ki.

„Nem hiszem, hogy nálunk bármilyen gond és változtatások lennének, azt sem gondolom, hogy az iskolák ne tudnának tervezni a következő tanévre. Vannak ilyen tekintetben problémás megyék, de Szatmár megyében nem kell félnünk az elméleti és a szakiskolai osztályok arányának módosításától” — nyilatkozta szerkesztőségünk megkeresésére a helyettes főtanfelügyelő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...