A mobilitási projektről egyeztettek
Utoljára módositva: 2017-07-14 17:57:17

A Regionális Fejlesztési Ügynökség Észak-nyugati részlegének képviselőivel egyeztetett a városi mobilitási tervezetről Kovács Jenő.

Az ADR képviselőivel Kovács Jenő polgármester és a projekt nagykárolyi felelősei egyeztettek

A Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) Észak-nyugati részlegének vezetősége látogatott az elmúlt héten Nagykárolyba. Szakemberek társaságában érkezett az intézmény ügyvezető igazgatója, Marcel Boloș és a nagykárolyi önkormányzat székhelyén egyeztettek a Városi mobilitás Nagykárolyban című tervezet kapcsán. A helyhatóság erre a projektre kíván támogatást szerezni a Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 keretében. Közszállítást és kerékpárutak kialakítását tervezik ebben a projektben, melynek költségvetése 10 millió euró. A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal részéről a találkozón jelen volt Kovács Jenő polgármester, továbbá a pályázatfelügyelő és fejlesztési iroda vezetője, Carmen Egli és szaktanácsosa, Diana Bochiș.

Amint már erről korábban is beszámoltunk, a tervezett mobilitási projekt megvalósítása komoly minőségi hatást jelentene és élhetőbbé is tenné Nagykárolyt. A beruházásra szánt igencsak magas összeg egyelőre természetesen csak papíron létezik, s amennyiben sikerül valamit valóra váltani ebből a tervezetből, akkor annak előnyeit még a ma ott élők késői leszármazottai is érezhetnék. A mobilitási tervezettel kapcsolatos akciótervben a városi közlekedés ésszerűsítése, a sebességkorlátozást célzó intézkedések, elektromos buszok beszerzése, ezáltal a tömegközlekedési rendszer beindítása, e-jegyek bevezetése a tömegközlekedésben, elektromos járművek utcai töltőállomásainak létrehozása, a várost átszelő kerékpárút kialakítása, kerékpártárolók kialakítása stb. is megtalálható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...