A mobilitási projektről egyeztettek
Utoljára módositva: 2017-07-14 17:57:17

A Regionális Fejlesztési Ügynökség Észak-nyugati részlegének képviselőivel egyeztetett a városi mobilitási tervezetről Kovács Jenő.

Az ADR képviselőivel Kovács Jenő polgármester és a projekt nagykárolyi felelősei egyeztettek

A Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) Észak-nyugati részlegének vezetősége látogatott az elmúlt héten Nagykárolyba. Szakemberek társaságában érkezett az intézmény ügyvezető igazgatója, Marcel Boloș és a nagykárolyi önkormányzat székhelyén egyeztettek a Városi mobilitás Nagykárolyban című tervezet kapcsán. A helyhatóság erre a projektre kíván támogatást szerezni a Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 keretében. Közszállítást és kerékpárutak kialakítását tervezik ebben a projektben, melynek költségvetése 10 millió euró. A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal részéről a találkozón jelen volt Kovács Jenő polgármester, továbbá a pályázatfelügyelő és fejlesztési iroda vezetője, Carmen Egli és szaktanácsosa, Diana Bochiș.

Amint már erről korábban is beszámoltunk, a tervezett mobilitási projekt megvalósítása komoly minőségi hatást jelentene és élhetőbbé is tenné Nagykárolyt. A beruházásra szánt igencsak magas összeg egyelőre természetesen csak papíron létezik, s amennyiben sikerül valamit valóra váltani ebből a tervezetből, akkor annak előnyeit még a ma ott élők késői leszármazottai is érezhetnék. A mobilitási tervezettel kapcsolatos akciótervben a városi közlekedés ésszerűsítése, a sebességkorlátozást célzó intézkedések, elektromos buszok beszerzése, ezáltal a tömegközlekedési rendszer beindítása, e-jegyek bevezetése a tömegközlekedésben, elektromos járművek utcai töltőállomásainak létrehozása, a várost átszelő kerékpárút kialakítása, kerékpártárolók kialakítása stb. is megtalálható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. július 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál rumaroma vagy rum, 1 liter tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ...