A Moisil csapata megy az országosra
Utoljára módositva: 2019-06-05 12:24:16

A Grigore Moisil Általános Iskola csapata nyerte meg a Vöröskereszt által megszervezett Hozzáértő Ápolók verseny megyei szakaszát, így képviselheti megyénket az országos fordulóban.

A Román Vöröskereszt 1962 óta minden esztendőben megszervezi a Hozzáértő Ápolók (Sanitarii Pricepuţi) nevet viselő, iskolásoknak szóló elsősegélynyújtó versenyt. Az idei két területi forduló után tegnap a megyei versenyre került sor az ifjúsági táborok udvarán.

A területi versenyek során egy alkalommal a Szamos bal, majd a Szamos jobb partján elhelyezkedő iskolák mérkőztek meg, a legjobb 10 csapat pedig tegnap találkozott egymással. A megyei forduló mezőnyét a Nagykárolyi Elméleti Líceum, a Bălcescu–Petőfi Általános Iskola, a Grigore Moisil Általános Iskola, a Lucian Blaga Általános Iskola, az Avram Iancu Általános Iskola, a Szamosdobi Általános Iskola, az avasfelsőfalui 1-es és 3-as számú általános iskolák, valamint az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum, illetve a Mihai Eminescu Főgimnázium csatapai alkották. A küzdelmek ezúttal is igen szorosak voltak, az első hely megszerzéséért egy külön, mindent eldöntő próbát is ki kellett írniuk a szervezőknek, miután a Grigore Moisil Általános Iskola és a Mihai Eminescu Főgimnázium csapatai holtversenyben, azonos pontszámmal zárták a versenyt. Végül a plusz próbát a Moisil diákjai teljesítették jobban, így ők vehetnek részt július 18-án Buzău megyében a Poiana Pinului-i országos döntőben.

Kérdésünkre, hogy milyen volt az idei verseny színvonala, Rodica Borlan, a Vöröskereszt szatmári szervezetének vezetője elmondta, hogy a csapatok kiemelkedően teljesítettek, ezért bíznak benne, hogy az országos versenyen is jó eredményeket fognak elérni.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...