A Moisil csapata megy az országosra
Utoljára módositva: 2019-06-05 12:24:16

A Grigore Moisil Általános Iskola csapata nyerte meg a Vöröskereszt által megszervezett Hozzáértő Ápolók verseny megyei szakaszát, így képviselheti megyénket az országos fordulóban.

A Román Vöröskereszt 1962 óta minden esztendőben megszervezi a Hozzáértő Ápolók (Sanitarii Pricepuţi) nevet viselő, iskolásoknak szóló elsősegélynyújtó versenyt. Az idei két területi forduló után tegnap a megyei versenyre került sor az ifjúsági táborok udvarán.

A területi versenyek során egy alkalommal a Szamos bal, majd a Szamos jobb partján elhelyezkedő iskolák mérkőztek meg, a legjobb 10 csapat pedig tegnap találkozott egymással. A megyei forduló mezőnyét a Nagykárolyi Elméleti Líceum, a Bălcescu–Petőfi Általános Iskola, a Grigore Moisil Általános Iskola, a Lucian Blaga Általános Iskola, az Avram Iancu Általános Iskola, a Szamosdobi Általános Iskola, az avasfelsőfalui 1-es és 3-as számú általános iskolák, valamint az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum, illetve a Mihai Eminescu Főgimnázium csatapai alkották. A küzdelmek ezúttal is igen szorosak voltak, az első hely megszerzéséért egy külön, mindent eldöntő próbát is ki kellett írniuk a szervezőknek, miután a Grigore Moisil Általános Iskola és a Mihai Eminescu Főgimnázium csapatai holtversenyben, azonos pontszámmal zárták a versenyt. Végül a plusz próbát a Moisil diákjai teljesítették jobban, így ők vehetnek részt július 18-án Buzău megyében a Poiana Pinului-i országos döntőben.

Kérdésünkre, hogy milyen volt az idei verseny színvonala, Rodica Borlan, a Vöröskereszt szatmári szervezetének vezetője elmondta, hogy a csapatok kiemelkedően teljesítettek, ezért bíznak benne, hogy az országos versenyen is jó eredményeket fognak elérni.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...