A mosható pelenkákról a babaklubban
Utoljára módositva: 2019-09-04 09:02:29

 

Igen sok kismamát és anyukát érdekelt a nagykárolyi Baba-mama Klub szervezésében megtartott soron következő előadás, amelynek a klub Progresului utcai székhelye volt a helyszíne.

A mosható pelenkákkal kapcsolatos tények ismertetése és tévhitek eloszlatása volt a szervezők célja a programmal, meghívott szakértőként pedig Kovács Nikolett színésznő és gyakorló édesanya beszélt a jelenlévőknek.

„Kovács Nikolett színésznő és anyuka volt a vendégünk, aki magával hozta a mosható pelenkakészletét, hogy szemléltesse ennek a módszernek az előnyeit. Niki megosztotta velünk saját tapasztalatait, beszélt arról, hogy miért is kezdett a kényelmesebbnek tűnő, eldobható pelenkák helyett moshatókat használni gyermekénél. Hasznos volt a rövid összefoglalója a mai modern mosható pelenkák használatáról, hiszen volt, aki már próbált utánaolvasni ennek, de kicsit bonyolultnak találta, mondhatni elveszett az információk özönében. Talán így, egy közvetlen példával könnyebb volt átlátni, milyen típusú mosható pelenkákat gyártanak most, és hogyan lehet használni ezeket. Niki elmondta, hogy egy gyermek a szobatisztává válásig tonnányi egyszer használatos pelenkát használ el, ami nagyon sok szemetet jelent. Ezzel szemben a mosható pelenkák több generációt is kibírnak, de mellettük szól még az az érv is, hogy természetes anyagból készülnek, és légáteresztők, ellentétben a műanyag, egyszer használatos pelenkákkal. Az már csak plusz, hogy nagyon dekoratívak, hiszen a gyártók igyekeznek minél színesebb, minél ötletesebb tematikával készíteni a mosható pelenkákat. Az előadás során a jelenlévőknek lehetőségük volt megnézni, megfogni sokfajta pelenkát, így azoknak is hasznos volt ez a találkozó, akik már használnak mosható pelenkát. De legfőképp bebizonyosodott, hogy ezek a divatosabbnál divatosabb pelenkák egyáltalán nem hasonlítanak a régi mosható pelenkákra. A használatuk sem annyira bonyolult, mint ahogy azt elsőre gondolná az ember, sőt, akár egy hobbi is kialakulhat belőle. Egy olyan hobbi, amivel nemcsak a babák vagy a szülők pénztárcája, de még a Föld is jól jár” — számolt be a találkozóról Hompoth Panni, a klub képviselője.

A baba-mama klubos anyukák számára szervezett, soron következő előadás is hasznosnak ígérkezik: októberben ugyanis a dackorszakról beszél majd az érdeklődőknek egy meghívott szakember.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...