A nagy bejelentések napja
Utoljára módositva: 2014-10-10 09:06:15

A megyei tanács tegnapi ülésén bejelentették, hogy a PSD-hez igazolt a PP-DD-s Alexandru Horvat megyei tanácsos, míg Adrian Ştef hivatalosan is megerősítette, hogy a PRL tagja lett.

 

A megyei tanács tegnapi ülésén érződött a kampányhangulat

A Szamár Megyei Tanács tegnapi ülésén érződött a kampányhangulat, ugyanis az ellenzéki tanácsosok több határozattervezettel nem értettek egyet, főleg a költségvetés-módosítás és -kiegészítés kapcsán. Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy a legutóbbi költségvetés-kiegészítéskor 7,6 millió lejt kapott a megye a hozzáadott értékadóból az önkormányzatok költségvetésének kiigazítása érdekében, melyből 4,9 millió lejt a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztály egy meghatározott algoritmus szerint oszt el, míg 2,2 millió lej sorsáról a megyei tanács dönt. Ugyanakkor ígéretet kaptak a kormánytól 12,35 millió lejre, útkorszerűsítésre. A PNL-s tanácsos, Ioan Rus a belső vizsgálatot jóváhagyó napirendi pontnál elmondta, a különböző sport-, kulturális és ifjúsági rendezvények támogatása kapcsán is alapos vizsgálatot kellene tartani, mivel az on-line hírportálokon számos olyan hozzászólás van, mely a pénzek nem megfelelő felhasználására utal. Mircea Govor alelnök kissé ingerülten jegyezte meg, hogy mindenki olyan hozzászólást ír a híroldalakon, amilyet akar, de ez nem jelenti azt, hogy van is alapja, ugyanakkor a Számvevőszék minden évben ellenőrzést tart a megyei tanácsnál, s eddig még nem találtak semmilyen kivetnivalót az elszámolásokban. A viharos kezdet után sorra szavazták meg a 2014–2020-as időszakban beadandó projektekkel kapcsolatban a szándéknyilatkozatokat, ugyanakkor jóváhagyták, hogy a Salvamont hegyi mentő csapat tagjai 40 lejes élelmiszer-, a járőrözésért (napi legkevesebb 6 óra) 50 lejes, míg bevetésenként 70 lejes támogatásban részesüljenek. Szintén jóváhagyták Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ vezetőjének október 6-án iktatott kérelmét, melyben a tisztségéből való felfüggesztését kéri. A felfüggesztést jóváhagyták, azonban senki nem tudott magyarázattal szolgálni ennek okáról.

Átigazolási időszak

A tanácsülés keretében Mircea Govor bejelentette, hogy a PSD-hez igazolt a PP-DD szatmári szervezetének elnöke, Alexandru Horvat megyei tanácsos, így a PP-DD megyei tanácsos nélkül maradt, azt követően, hogy korábban Mihai Rusu a PRL-hez igazolt. A bejelentések sorát Adrian Ştef folytatta, ő hivatalosan is bejelentette, hogy a PNL-ből a PRL-hez igazolt, ám ez állítása szerint nem okoz majd fennakadást a megyei tanács működésében. Govor és Ştef is sokat sejtető mosollyal jelentette be, hogy november 17. után bejelentik, milyen polgármesterek, helyi és megyei tanácsosok igazoltak át az általuk vezetett pártokhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...