A nagykárolyi rekettyések családi hétvégéje
Utoljára módositva: 2019-06-19 20:58:41

Az idősebb rekettyéseknek, illetőleg a család valamennyi tagjának tartogat programot a következő hétvégén a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület. A részvételi szándékot előre kell jelezni.

Körvonalazódik a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület családi napja. Az alkalomra június 30-án, vasárnap 13 órai kezdéssel kerül sor, és közös estebéddel zárul a Szent László Közösségi Házban.

A családi nap keretében vendégük lesz Böjte Csaba ferences testvér, aki szentmisét mutat be, illetőleg szólni fog az istenhitnek a családban való szerepéről — mennyire fontos is ez mind a gyereknevelés, mind a párkapcsolatok viszonylatában… Továbbá vendégük lesz aznap Erdődi Endre érmihályfalvi görögkatolikus pap, aki a gyermekvállalásról és a párkapcsolatokról beszél majd az érdeklődőknek Házastársak közötti tabuk címmel. (Egyébként a rendezvény e pontja illeszkedik a korábbi „rekettyés” kezdeményezésekhez, így immár a III. Szülők Iskoláját tartják meg.)

Természetesen számos érdekes programot szerveznek a gyermekeknek is. Például Fábián Mónika személygépjárművezetés-oktató a kerékpáros közlekedés szabályait magyarázza majd a gyerekeknek. „Úgy gondoljuk, hogy erre Nagykárolyban is igazán nagy szükség van” — magyarázta korábban Székely Sára, az egyesület vezetője.

Belépőjegyet 15 lej ellenében lehet váltani, a részvételi szándékot pedig kéretik előre jelezni.

Gondolnak „a régi rekettyésekre” is

Egy nappal korábban tartják meg az Amíg bennem zeng a lélek elnevezésű szenior néptáncfesztivált. A párját ritkító alkalom létrejöttének ötlete annak köszönhetően született meg, hogy „a felnőttcsoportunk igazán lendületesen fejlődik. Tulajdonképpen a felnőtt népi táncnak divatja van. Nagyon sok helyen újra elkezdtek ezzel foglalkozni, akik valamikor táncoltak, de aztán a munkahelyi elfoglaltságuk vagy a gyereknevelés miatt kimaradtak egy időre. Továbbá megfigyelhető az is, hogy azok, akiknek a gyerekei táncolnak, kedvet kaptak, és szülőként kezdenek el néptánccsoportba járni, és akár teljesen kezdőként foglalkozni mindezzel. Nos, őket szeretnénk összefogni. Az anyaországba, illetve Erdélybe több helyre küldtünk meghívókat a fesztiválunkra” — mesélte el a kezdeményező egyesület elnöke.

A felnőtt néptáncosoknak tartják tehát az egész napos fesztivált, amely keretében labdarúgótudásukat is összemérhetik a résztvevők, de nosztalgiázós, hajdani táncházakban készült képek levetítését is megtartják. Ennek az alkalomnak az időpontja június 29-e, helyszíne pedig részben a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum épülete, részben pedig a Nagykárolyi Kulturális Központ Deák Endre nevét viselő rendezvényterme.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...