A nagykárolyi rekettyések családi hétvégéje
Utoljára módositva: 2019-06-19 20:58:41

Az idősebb rekettyéseknek, illetőleg a család valamennyi tagjának tartogat programot a következő hétvégén a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület. A részvételi szándékot előre kell jelezni.

Körvonalazódik a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület családi napja. Az alkalomra június 30-án, vasárnap 13 órai kezdéssel kerül sor, és közös estebéddel zárul a Szent László Közösségi Házban.

A családi nap keretében vendégük lesz Böjte Csaba ferences testvér, aki szentmisét mutat be, illetőleg szólni fog az istenhitnek a családban való szerepéről — mennyire fontos is ez mind a gyereknevelés, mind a párkapcsolatok viszonylatában… Továbbá vendégük lesz aznap Erdődi Endre érmihályfalvi görögkatolikus pap, aki a gyermekvállalásról és a párkapcsolatokról beszél majd az érdeklődőknek Házastársak közötti tabuk címmel. (Egyébként a rendezvény e pontja illeszkedik a korábbi „rekettyés” kezdeményezésekhez, így immár a III. Szülők Iskoláját tartják meg.)

Természetesen számos érdekes programot szerveznek a gyermekeknek is. Például Fábián Mónika személygépjárművezetés-oktató a kerékpáros közlekedés szabályait magyarázza majd a gyerekeknek. „Úgy gondoljuk, hogy erre Nagykárolyban is igazán nagy szükség van” — magyarázta korábban Székely Sára, az egyesület vezetője.

Belépőjegyet 15 lej ellenében lehet váltani, a részvételi szándékot pedig kéretik előre jelezni.

Gondolnak „a régi rekettyésekre” is

Egy nappal korábban tartják meg az Amíg bennem zeng a lélek elnevezésű szenior néptáncfesztivált. A párját ritkító alkalom létrejöttének ötlete annak köszönhetően született meg, hogy „a felnőttcsoportunk igazán lendületesen fejlődik. Tulajdonképpen a felnőtt népi táncnak divatja van. Nagyon sok helyen újra elkezdtek ezzel foglalkozni, akik valamikor táncoltak, de aztán a munkahelyi elfoglaltságuk vagy a gyereknevelés miatt kimaradtak egy időre. Továbbá megfigyelhető az is, hogy azok, akiknek a gyerekei táncolnak, kedvet kaptak, és szülőként kezdenek el néptánccsoportba járni, és akár teljesen kezdőként foglalkozni mindezzel. Nos, őket szeretnénk összefogni. Az anyaországba, illetve Erdélybe több helyre küldtünk meghívókat a fesztiválunkra” — mesélte el a kezdeményező egyesület elnöke.

A felnőtt néptáncosoknak tartják tehát az egész napos fesztivált, amely keretében labdarúgótudásukat is összemérhetik a résztvevők, de nosztalgiázós, hajdani táncházakban készült képek levetítését is megtartják. Ennek az alkalomnak az időpontja június 29-e, helyszíne pedig részben a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum épülete, részben pedig a Nagykárolyi Kulturális Központ Deák Endre nevét viselő rendezvényterme.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...