A nagykárolyiak is csatlakoznak a NEEEM kampányhoz
Utoljára módositva: 2017-09-13 09:47:51

Elsősorban beszélni kell a problémáról, illetve rávenni az érintettet arra, hogy merje felvállalni a nehézséget, amivel küzd — mondta el szerkesztőségünknek Belényi Andrea, az RMDSZ nagykárolyi nőszervezetének elnöke.

A szakember azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az RMDSZ nagykárolyi nőszervezete is csatlakozott az országos nőszervezet által meghirdetett: Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalomhoz (NEEEM) egy Nagykárolyban tartandó előadással. Az előadás helyszíne a nagykárolyi Károlyi-kastély nagyterme lesz, időpontja pedig szeptember 21., csütörtök, 18 óra. A rendezvény meghívott előadója Várna Gyöngyvér pszichológus lesz.

„Bár mi csak egy fiókszervezet vagyunk, mégis úgy vélem, részt kell vennünk abban az országos méretű kampányban, amit a nőszervezet országos csapata felvállalt. Nem tudok róla — szerencsére —, hogy akár fizikai, akár pszichikai bántalmazás alatt élő hölgyismerősöm lenne, azonban abban biztos vagyok, hogy Nagykárolyban és vonzáskörzetében is létezik ez a probléma. Az első lépés, hogy segítsünk ezeknek a hölgyeknek abban, hogy szembenézzenek a nehézséggel és a problémával, hogy tudják, van kihez szóljanak, s igyekszünk segítséget nyújtani, egy lehetőséget, hogy kilábaljanak a helyzetből. Nagykárolyban a szociális központban is van egy rész, ahova a bántalmazás elől menekülő édesanyákat, nőket várják. Szeretnénk, ha a jogaikról, lehetőségeikről, a beszélgetésről szólna ez a nőszervezeti alkalom, melyre mindenkit szeretettel várunk” — mondta Belényi Andrea. A nagykárolyi nőszervezet tagjai ezen az előadáson kívül a megyei szervezet őszi programjainak a szervezésében is szerepet vállaltak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...